Милица Дабовић: Поносна сам, ушле смо у историју

Милица Дабовић поносна на тим Србије, који је као капитен предводила до Европског злата. Дабовићева се повлачи из репрезентације након Олимпијских игара.

Капитен женске кошаркашке репрезентације Србије Милица Дабовић поносна је на тим због освојене титуле првака Европе.

Изабранице Марине Маљковић у недељу су оствариле највећи успех у историји женске кошарке у Србији, пошто су победиле Француску са 76:68 у финалу ЕП у Будимпешти.

"Осећам се као поносан капитен, који је довео свој тим то врха. Осећај је непроцењив. Ушле смо у историју. Поносна сам на овај тим", рекла је Дабовићева Танјугу.

Она је најавила опроштај од репрезентације после Олимпијских игара у Рио де Жанеиру наредне године.

"Наравно да ћу играти на Олимпијским играма, то је био мој сан. Хтела сам да кажем да је ово, после Игара у Рију, налепши начин да се опростим од репрезентације. Освојиле смо златну медаљу, предстоји нам дочек испред Скупштине града, национална пензија, није могло лепше да испадне", додала је Дабовићева.

Према њеним речима дошло је време да млађе снаге добију шансу у националном тиму.

"Време је после толико година да ослободим место за неке друге девојчице које једва чекају да играју за репрезентацију и које то заслужују", поручила је старија од сестара Дабовић.

Дабовићева је у фебруару напунила 33 године, а кошарком је почела да се бави у Херцег Новом 1998. године. Током каријере играла је за велики број клубова, између осталог носила је дрес Беопетрола, Црвене звезде, Војводине, Јекатеринбурга, Спартака из Москве, Бешикташа, Партизана, Загреба и Лиона.

број коментара 0 Пошаљи коментар