Марина Маљковић: Чудесно и невероватно

Селектор Србије, Марина Маљковић, каже да је освајање европског злата велико достигнуће за Србију. Девојке треба да буду поносне, ово је нешто чудесно и невероватно, рекла је Маљковићева. То смо ми, група девојака која игра спорт који воли, проручује Соња Петровић. Дошле смо да се боримо и хтеле смо да представимо своју земљу на прави начин, каже Ана Дабовић.

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић сматра да је освајање златне медаље на Европском првенству велики успех за земљу и каже да су играчице најзаслужније због тога.

"Честитке Францускињама на фер-плеју, а честитке и целом тиму од броја четири до броја 15. Ово је заиста тим, није важно ко искочи. Вечерас нам је капитен (Милица Дабовић) била повређена и друге девојке су преузеле одговорност. Ово је велико достигнуће за нашу земљу. Девојке треба да буду поносне, ово је нешто чудесно и невероватно", рекла је Марина Маљковић новинарима после меча.

Србија је у Будимпешти победила Француску са 76:68 у финалу Европског првенства и тако освојила прву медаљу од кад се држава такмичи под тим именом, али и прво злато женске кошарке уопште.

Након меча француска селекторка Валери Гарније насрнула је на Марину Маљковић зато што је ова затражила тајм-аут када је меч био решен, али јој Маљковићева није замерила.

"Било је десет разлике и 26 секунди до краја за нас и мислим да је било нормално и људски да увдем капитена на крају. Пробала сам да то урадим без тајм-аута, али нисам успела. То сам јој и објаснила после меча и не замерам јој ништа", рекла је селекторка.

Најкориснија играчица турнира Ана Дабовић била је пресрећна из неколико разлога.

"Стварно не знам шта да кажем. Пресрећна сам, због целе своје земље и због тога што су нас гледале девојчице и што смо их можда мотивисале да почну да играју кошарку. Дошле смо да се боримо и хтеле смо да представимо своју земљу на прави начин, и да имамо поштовања према свима", рекла је Ана Дабовић.

На новинарско питање Марини Маљковић да прокоментарише што је Србија већ у јуну 2015. изборила пласман на Летње олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016, Ана Дабовић се јавила за реч и прва узела микрофон.

"Је л' могу ја да одговорим? Хвала. До недавно смо играле квалификације и за Европско првенство и ја сам рекла да једноставно нећу више да играм било какве квалификације и да треба да идемо на Олимпијске игре директно. Сада нам остаје да уживамо и не морамо више да се видимо до следећег лета", рекла је уз осмех Ана Дабовић.

Уз Ану Дабовић чланица прве петорке шампионата Соња Петровић нагласила је да је ово тимски успех.

"Ово је једанд од ретких тренутака да останем без текста. Ово је велико достигнуће за наш тим, са нагласком на тим. Хоћу да нагласим да је ово тимска победа... Јелена Миловановић је једна од наших најбољих играчица а вечерас није дала много кошева. То вам говори да су то особе које су спремне да се обуздају и играју за тим. То смо ми, група девојака која игра спорт који воли. Одрадили смо феноменалан посао, одиграле смо свој најбољи меч јер смо биле опуштене", рекла је Соња Петровић.

Она се вратила у репрезентацију после пуних шест година и то десетак дана пре почетка шампионата, а новинаре је занимало да опише како је дошло до тога.

"Прво сам разговарала са селекторком, то је био тајни састанак за који нико у Србији није знао. Она је била скроз искрена, рекла је да ме враћа за медаљу и за Олимпијске игре и ево, испуњена је мисија", рекла је Соња Петровић кроз смех, док је Марина Маљковић климала главом.

Валери Гарније је честитала Србији и признала је да је била боља вечерас.

"Честитке Србији, биле су боље, али наш циљ остаје исти, да идемо у Рио следеће године. Није тачно да смо се истрошиле у полуфиналу и реванша против Шпаније. Поштовале смо Србију, биле смо опуштене, знале смо да ће Србија 'бити ту', али је вечерас била много боља од нас", рекла је Гарније.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи