НБА драфт 2015

Таунс први пик Минесоте, Спарси узели Милутинова са 26. места!

Први пик НБА драфта 2015 је бивши студент Кентакија Карл-Ентони Таунс, који ће носити дрес Минесота Тимбервулвса. Лејкерси су као другог пика узели ДиАнђела Расела, док је Џакил Окафор као трећеизабрани отишао у Филаделфију. Талентовани Хрват Марио Хезоња као пети пик изабран од Орландо Меџика, а младог српског центра Николу Милутинова су као 26. пика изабрали Сан Антонио Спарси!

У "Барклајс центру" у Бруклину (Њујорк) одржан је НБА драфт за 2015. годину, а Минесота је као првог пика изабрала сјајног крилног центра са универзитета Кентаки Карла-Ентонија Таунса.

Други су бирали Л.А. Лејкерси и изабрали феноменалног комбо-бека ДиАнђела Расела са Охаја, док је снажни центар Дјука Џакил Окафор биран са трећег места од Филаделфије.

Четврти су бирали Њујорк Никси и "покупили" високог центра са добрим шутем Летонца Кристапса Порзингиса, који је прошлу сезону одиграо у шпанској Севиљи.

Као пети је изабран још један Европљанин - сјајни шутер Барселоне Марио Хезоња ће своју НБА авантуру почети на Флориди, у дресу Орландо Меџика.

Шести пик је Вили Коли-Штајн који иде у Сакраменто код нашег Влада Дивца, седми Емануел Мудеј иде у Денвер, а осмоизабрани Стенли Џонсон ће носити дрес Детроит Пистонса.

Првих десет су комплетирали харизматични Френк Камински који ће у Шарлот Хорнетсе и Џасти Винслов кога је изабрао Мајами. 

Српским љубитељима НБА кошарке најзанимљивији је био избор Сан Антонио Спарса и тренера Грега Поповича, који је као 26. пика прве рунде узео Николу Милутинова.

Поред 20 - годишњег центра Партизана, од српских играча на драфту су учествовали плејмејкер Севиље Никола Радичевић и капитен Црвене звезде Лука Митровић.

Радичевића је са 57. позиције изабрао Денвер, док је Митровић као последњи, 60. пик на драфту, завршио у Филаделфији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи