Млади тим ФМП-а и ове сезоне има велике амбиције

Тренер кошаркаша ФМП-а из Железника рекао је да је задовољан начином на који су његови играчи одрадили први део припрема и истакао да млади тим "пантера" и ове сезоне има највише амбиције.

"Иако смо касно почели базичне припреме у Ивањици, задовољан сам како смо их одрадили. Тек 9. септембра смо кренули са утакмицама. До сада смо играли против руских тимова Сургут и Уникс и оба пута смо добили", рекао је Клипа. Клипа је казао да је задовољан физичком спремом играча, али да је евидентно да тиму фале утакмице.

"Веома добро трчимо, а имамо младу екипу, којој су пре свега потребне утакмице. Изабрали смо јаке екипе за прве контролне мечеве, што можда и нисмо морали. Ипак, у неким моментима смо играли веома добро", навео је Клипа.

Тренер ФМП-а рекао је да ће београдски тим до краја припрема одиграти још пет или шест утакмица.

"У суботу имамо дуел са Лотоматиком, а затим меч са Борцем. После тога играћемо на јаком турниру у Сарајеву, на коме учествују Босна, Сплит и Лотоматика", објаснио је Клипа и додао  да ће се ФМП и ове сезоне ослонити на играче из сопствене школе, иако "многи мисле да то неће бити довољно за врхунске резултате".

"Остајемо доследни свом концепту и попуњавању тима играчима из наших редова. Верујемо да ће наши кошаркаши и ове године показати квалитет, иако неки не мисле тако", рекао је он.

ФМП ће сезону почети 4. октобра утакмицом Јадранске лиге против Црвене звезде.  "Ето, већ на отварању сезоне играмо дерби утакмицу са Звездом. Без обзира што имамо млад тим, имамо највише амбиције у Јадранској лиги", поручио је Клипа.

Захваљујући новом формату такмичења у УЛЕБ купу, ФМП ће у првом колу квалификација квалификација играти против холандског Мајгајда, а ако прође даље, противник "пантера" биће руски Урал.

"Играмо 14. октобра у Амстердаму, реванш је седам дана касније у Београду. Ако прођемо, чека нас тежак ривал Урал. Зна се да Урал има огроман буџет и да је у врху руске кошарке. Упркос томе, оптимиста сам и верујем да можемо даље", закључио је Клипа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво