Николић: Јару побегао у Америку

Као бомба је одјекнула вест да је најбољи играч Радничког Муфтау Јару суспендован због кршења клупске дисциплине и уговорних обавеза. Тренер Мирослав Николић дао је објашњење за овај догађај.

Крагујевачки Раднички суспендовао је свог најбољег кошаркаша у овој сезони Муфтауа Јаруа због кршења клупске дисциплине и "уговорних обавеза". Тренер Мирослав Николић објаснио је о чему се ради.

"Апсолутно никаквих сукоба са њим није било, није било конфликта никакве врсте. Последњих месец дана хтео је да иде кући, говорио да пати овде, да му је болесна мајка, а онда смо сазнали да је побегао и отишао у Америку, а да се никоме није јавио. Спаковао се, узео такси и отишао. Није се ни поздравио, из чиста мира", објаснио је за "Журнал" Мирослав Николић.

Тренер Радничког наводи да Јару није тражио одсуство да посети мајку.

"Није тражио допуст да посети породицу, већ је тражио да оде за стално. Да је тражио одсуство због такве ствари, сигурно бих га пустио. Међутим, он је хтео да оде, да раскине уговор, али никаквог основа за тако нешто није имао. Знали смо да ће, после добрих партија по доласку у Крагујевац, много клубова хтети да га узме, због чега смо га и исплаћивали до последњег договореног износа. Суспендовали смо га и о свему обавестили ФИБА".

Николић не негира чињеницу да су менаџери можда одиграли важну улогу у одлуци Јаруа да изненада напусти клуб.

"Тражили су да га пустимо у неки други клуб, али нисам дао. Не знам да ли су му менаџери напунили главу или не, али уговор није једносмеран. Не може да се поштује само жеља и интерес једне стране, већ договорено. Ако је клуб испунио обавезе према играчу, он такође мора своје. Не могу да нађем замерку на његово понашање док је био ту", додао је Николић и истакао да "не гаји наду" да би Јару могао да се врати у редове Крагујевчана.

Николић, који је истакао и да му се у тренерској каријери није догодило да га тако играч напусти без речи, каже да клуб неће доводити замену за Јаруа.

"Имамо двојицу младих центара, па се нека боре за место. Новца немамо, јер уместо да славимо 70 година кошарке у Крагујвецу, дај Боже да се клуб не угаси, јер немамо ни за путовања. Последњих неколико финансирали ми смо ми из клуба. У понедељак ћемо знати и да ли ћемо имати новца за путовање у Санкт Петербург на гостовање Спартаку у Еврокупу. Не бих волео да нас казне, јер ћемо у том случају бити сви на губитку, али можда нећемо имати другог избора", искрен је био Николић.

Јару има 23 године, а ове сезоне у Јадранској лиги има просек од 11,9 поена и 10,5 скокова по мечу, док му је учинак у Еврокупу још бољи, пошто тамо бележи 17,1 поен и 13,1 скок по утакмици.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво