Читај ми!

Игокеа одустала од Евролиге

Највеће изненађење прошлогодишње Јадранске лиге, екипа Игокее, одустала је од учешћа у квалификацијама за Евролигу, па ће наредне сезоне наступати у Еврокупу. Ускоро преговори са играчима и тренером.

Кошаркаши клуб Игокеа, шампион Босне и Херцеговине и победник лигашког дела Јадранске лиге одустао је данас од наступа у квалификацијама за Евролигу и наредне сезоне играће у Еврокупу.

Како се наводи у саопштењу које је објављено на званичном сајту клуба постоји неколико разлога за овакву одлуку.

"Први разлог је то што, када бисмо се квалификовали за такмичење, не бисмо имали времена да обезбедимо услове које прописује Евролига, а које ми сада не испуњавамо, пре свега капацитет дворане. Пласман у Евролигу смо остварили када смо АБА лигу завршили на првом месту, а тада су одређени лобији пронашли начин да ми не остваримо заслужени пласман. Донели смо одлуку да наступимо у Еврокупу и сматрамо да је то изузетно квалитетно такмичење које не заостаје много за Евролигом. Проширење Еврокупа гарантује низ квалитетних утакмица које ћемо играти у спортској дворани у Лакташима", каже се између осталог у саопштењу.

Из Игокее су поручили да ће наредних дана обавити разговоре са свим играчима из претходне сезоне и да ће покушати са свима да обнове сарадњу, као и са тренером Драганом Бајићем.

"Уколико, ипак, не дође до договора са Бајићем нови тренер Игокее биће искључиво тренер из Републике Српске. Тренере из других држава нећемо ангажовати", закључује се у саопштењу Игокее.

Лисац: Не знамо ко ће заменити Игокеу 

Генерални менаџер кошаркашке Јадранске лиге Роман Лисац рекао је данас да ће челници Евролиге одлучити који ће клуб заменити Игокеу у најелитнијем европском такмичењу.

"Евролига ће то одлучити, уопште не знам да ли ће то бити представник Јадранске лиге", рекао је Лисац агенцији Бета.

Лисац није могао више да каже о томе јер су "у Словенији и Хрватској празници".

Комесар за такмичење Јадранске лиге Јосип Билић казао је да не може да коментарише ту одлуку док не добије службени извештај, али је навео да је место у квалификацијама за Евролигу "у ингеренцији УЛЕБ-а".

У Евролигу су се директно пласирали финалисти регионалног такмичења Црвена звезда и Партизан. На завршном турниру учествовао је још и Раднички из Крагујевца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво