Читај ми!

Фајнал-фор уживо: Вечити дерби у финалу!

Вечити дерби у финалу Јадранске лиге! Игокеа поражена од Партизан резултатом 57:63! Партизан се придружио вечитом ривалу у Евролиги. Црвена Звезда победила Крагујевачки Раднички резултатом 79:78 и пласирала се у финале фајнал-фора у Лакташима! Овом победом црвено-бели обезбедили учешће у Евролиги наредне сезоне! Финале је на програму у суботу од 20.30.

23.09 - Дозет: "Честитам Партизану на заслуженој победи. Ми смо играли добро до последњег дела али смо тада пали, они погодили све шутеве споља и после је било касно за повратак".

23.05 - Вујошевић: "Честитам екипи Игокее на сјајној сезони и свему што су пружили ове године у Јадранској лиги,  желим им срећу у квалификацијама за Евролигу. Са друге стране, честитам мојим момцима на великој борби и великој победи. Ово је велики успех за нас и врло је важно што ћемо Играти Евролигу и следеће сезоне".

22.51 - Готова је утакмица у Лакташима, Партизан у финалу! Серијом тројки у последњих неколико минута четврте четвртине црно-бели победили домаћина финалног турнира Игокеу и обезбедили учешће у Евролиги! 

22.43 - На два минута пред крај, Партизан води 58:49. Милосвњевић тројка донео осетнију предност. 

22.32 - Пет минута до краја меча. Прекид због проблема на трибинама где су смештени навијачи црно-белих. Партизан води против Игокее са 49:45.

22.21 - После три четвртине и даље ништа није решено. Партизан има минималну предност - 40:41.

21.58 - Настављен је меч у Лакташима. Први до поена долазе кошаркаши Игокее и воде резултатом 27:23.

21.43 - Тврда утакмица и мало поена у другом полуфиналу у Лакташима. Домаћа Игоеке на полувреме одлази са два поена вишка - 25:23. 

21.18 - После прве четвртине кош предности за Београђане. Игокеа-Партизан 15:17 

21.01 - Почела је друга полуфинална утакмица на финалном турниру АБА лиге у Лакташима. Домаћа Игокеа игра против Партизана. 

20.25 - Председник Црвене Звезде Небојша Човић је био пресрећан после победе над Радничким у полуфиналу АБА лиге и пласмана у Евролигу. "Не да сам задовољан, него сам презадовољан! Ми смо пласманом у финале на фајнал-фору обезбедили учешће у Евролиги, што нам је био крунски циљ у овој сезони. Победи се не гледа у зубе, што каже наш народ, али то је могло да буде убедљивије и боље. Међутим, после одређених проблема које смо имали уназад неколико недеља, дигли смо се и добили једну историјски важну утакмицу за Црвену Звезду. Звезда ће после 15 година поново бити у Еворлиги и ја честитам играчима и једном и другом тренеру и целом стручном штабу. Ово је за нас велики успех и релаксација за све оно што нас чека даље", рекао је Човић.

19.32 - Николић: "Имали смо их, то сте сви могли да видите. Мислио сам да ће око 80 поена бити довољно да се добије Звезда али нисмо имали среће а ни концентације. Имали смо бацања и отворен шут за победу али то нисмо знали да искористимо. Због свега тога они ће играти Евролигу а ми не", закључио је тренер Крагујевчана.

19.19 - Радоњић: "Честитам мојим момцима. Ово је њихов успех. Ја само овде само десте дана и водићу екипу у мом првом финалу Јадранске лиге. Овом победом и пласманом у Евролигу скинут је велики притисак са екипе и очекујем да финале одиграмо много растерећеније и много боље."

19.14 - Ракочевић: "Остварен је циљ због кога сам ушао у овај пројекат. Пласирали смо се у Евролигу и то је најважније. Ушли смо у финале и потрудићемо се да навијачима подаримо титулу Јадранске лиге. Играли смо тимски и ово је тимски успех", изјавио је капитен црвено белих на конфернцији после меча.

18.58 - Крај! Звезда је у Евролиги! Звезда је у финалу! Коначан резултат 79:78. Вечерас сјајни у шуту за три поена, Данило Мијатовић, промашио је ''тројку'' кад је било најважније! Каква утакмица у Лакташима и каква драма на крају!

18.55. Вајт промашује два бацања, а затим прави фаул. 79:78 за Звезду на девет секунди за до краја! 

18.53 - Драма у Лакташима! На 16 секунди до краја, нерешено је 78:78. Раднички има напад.

18.50 - Минут и по до краја утакмице, Раднички је на плус четири - 78:74. 

18.45 - Ћапин је у серији, води Раднички 78:71. Три минута до краја меча. 

18.41 - Ново изједначење у Лакташима - 71:71. Још четири минута до краја. 

18.37 - Враћа се Раднички. 71:66.

18.32 - Нова мини серија, овога пута је праве црвено-бели из Београда. 69:60! 

18.25 - Резултатска клацкалица у трећој четвртини, која је завршена резултатом 62:60 за Звезду. Ништа још увек није решено у првом полуфиналу у Лакташима.

18.18 - Мини серија екипе из Крагујевца. Ћапин се разиграо, поново је нерешено - 56:56.

18.14 - Ели-уп црвено-белих из Београда, Нелсон за Скота. Звезда води 56:52. 

18.06 - Почело је друго полувреме. Крстовић одмах погађа тројку, док на другој страни узвраћају Скот за два и Савовић за три поена - 46:43 за Звезду.

17.52 - На полувремену минимална предност за Звезду - 41:40. Екипе играју у серијама, Реднички је своју направио у првој четвртини, да би Београћани узвратили у другом периоду. И једни и други слабо шутирају из игре али то не значи мали број поена. Очекује нас неизвестан наставак.

17.41 - Нова серија Београђана (укупно 16:0 за нешто више од три минута) и преокрет! Води Звезда - 38:35. 

17.31 - Мини серија Звезде која смањује на минус 4. Тренутан резултат је 35:31 за Раднички. 

17.31 - Ценатар Радничког Данило Мијатовић сјајан у шуту за три поена 3/3. Раднички води на половини другог периода 35:22.

17.21 - На крају прве четвртине Крагујевчани воде са 27:20. Звезда без идеје у нападу док је Раднички расположен у шуту, поготово за три поена. 

17.01 - Почела је утакмица. Стартна петорка за Црвену Звезду: Нелсон, Ракочевић, Катић, Савовић и Скот. Раднички почиње меч са следећих пет играча: Ћапин, Вајт, Бирчевић, Еменинг и Крстовић.

16.33 - Нешто мањеод пола сата до почетка првог полуфинала на Фајнал-фору у Лакташима. Црвена Звезда и Раднички боре се за финале и место у Евролиги.

Лакташи ће у наредних неколико дана бити центар кошарке, макар оне регионалне. На фајнал-фору Јадранске лиге учешће ће узети четири српска клуба, три из Србије и домаћин турнира - екипа Игокее.

Ове сезоне, такмичење није само ствар престижа. Улог је велики - пласман у Евролигу, пошто ће финалисти турнира догодине учествовати у елитном такмичењу. Сезону у региону обележиле су контроверзе и недоследности челника такмичења, па би за кредибилитет Лиге било веома пожељно да завршница протекне у најбољем реду.

Игокеа је ове сезоне највеће изненађење регионалне лиге. Екипа из Александровца регуларни део такмичења на првом месту, уз то је и домаћин завршног турнира, па се никако не може избећи као фаворит за освајања такмичења.

Ривал Игокеи у полуфиналу турнира биће Партизан, петоструки освајач овог такмичења. Црно-бели су споро почели сезону, у једном тренутку је чак дошао у питање пласман на завршни турнир, али су изабраници Душка Вујошевића у последњих месец дана драстично подигли форму и сигурно се неће задовољити пуким учешћем у полуфиналу.

Други полуфинални пар чине Црвена Звезда и Раднички, две екипе које су много напредовале и доста показале ове сезоне, али којима је форма у опадању, бар судећи по резултатима у српској лиги.

Црвена звезда је променила и трнера, уместо Владе Вукоичића на клупу црвено-белих сео је Дејан Радоњић, што није донело позитивну промену у играма Звезде. Са друге стране, Раднички има још већих проблема, али у својим редовима имају Терика Вајта, најкориснијег играча регуларног дела првенства.

Црвено-бели су ове сезоне већ три пута савладали противника из Крагујевца, али изабраници Мирослава Николића за циљ имају пласман у Евролигу, први пут од оснивања клуба.

У сваком случају, биће занимљиво. Програм у Лакташима почиње у 17 часова, када ће се састати Црвена звезда и Раднички, док је друго плуфинале између Игокее и Партизана на програму од 20.30. Финале је на програму у суботу од 20.30.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво