Читај ми!

Све по старом, Партизану Куп

Партизан по пети пут узастопно освојио Куп Радивоја Кораћа. "Црно-бели" су вечерас у Нишу, у финалној утакмици завршног турнира, савладали екипу Црвене звезде са 64:51 (17:14, 15:13, 15:15, 17:9). Партизану је то 13. трофеј националног купа.

Кошаркаши Партизана освојили су Куп Радивоја Кораћа пошто су вечерас у Нишу, у финалној утакмици завршног турнира, савладали екипу Црвене звезде са 64:51 (17:14, 15:13, 15:15, 17:9).

"Црно-бели" су освојили укупно 13. трофеј националног купа, пети заредом.

У испуњеној дворани Чаир Партизан је још једном потврдио доминацију у српској кошарци и заслужено дошао до новог вредног трофеја. Екипа тренера Владе Јовановића највећим делом сусрета била је боља и сигурнија, а меч је преломила средином последње четвртине.

"Црвено-бели" су до тада још гајили наду да могу нешто да ураде у овом мечу. Међутим, нису имали ни снаге ни концентрације за преокрет. Играли су поприлично конфузно и у грчу, а шут их није служио када је било најпотребније. Да нису били на висини задатка показује податак да су током целог дуела постигли само једну тројку из десет покушаја.

"Црно-бели" су, с друге стране, знали шта хоће и смиреном, колективном игром стрпљиво градили пут до победе. Искористили су безидејност ривала у нападу, наметнули одговарајући ритам и храбријом игром поентирали за предност која је у финишу сурета била недостижна.

Најефикаснији у редовима Партизана били су Лучић са 11 и Џејмс са 10 поена, док су у Црвеној звезди бољи од осталих били Илић и Бојан Поповић са по 12 поена.

Утакмица је обележена и чаркама навијача, који су пре изласка играча на паркет приредили бакље на трибинама, па је морала да интервенише и полиција. Већих инцидената, међутим, није било.

Трофеј Купа Радивоја Кораћа капитену кошаркаша Партизана уручио је потпредседник националног савеза Дејан Томашевић, а за најкориснијег играча финала (MVP) проглашен је Данило Анђушић.

Пред више од 4.000 гледалаца, судили су Белошевић, Војиновић и Нешковић.

Партизан: Кецман 6, Радуљица 4, Лучић 11, Милосављевић 2, Катић 6, Бешовић, Божић 3, Чакаревић 4, Џејмс 10, Мачван 9, Анђушић 9, Бертанс.

Црвена звезда: Човић 2, Цветковић, Илић 12, Лазић 2, Недовић, Лешић 1, Суботић 2, Николић, Томас 12, Милутиновић, Б. Поповић 12, П. Поповић 8.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара