Читај ми!

Уругвај на трону

Головима Суареза и Форлана фудбалска репрезентација Уругваја победила је у финалу Купа Америке у Буенос Ајресу селекцију Парагваја са 3:0. Треће место припало је државном тиму Перуа, који је у суботу победио Венецуелу са 4:1.

На крилима својих најбољих играча, Луиса Суареса и Дијега Форлана, репрезентација Уругваја је на уверљив начин дошла до великог успеха. Тријумфом на континенталном шампионату изабраници селектора Оскара Табареса потврдили су да није случајно освојено четврто место на прошлогодишњем првенству света у Јужној Африци.

"Играли смо као тим. Мислим да када је екипа овако уједињена и када има заједнички циљ, могу да се ураде добре ствари", изјавио је стрелац првог кола Суарес, који је проглашен за најбољег играча турнира у Аргентини.

Победник финала решен је већ после 45 минута. Фуриозним нападима Уругвајци су традиционалног противника сатерали у мишју рупу, а резултат такве игре била је предност у 12. минуту, када је Суарес постигао свој четврти погодак на овогодишњем такмичењу Купа Америке.

Све дилеме разрешио је пред крај полувремена Дијего Форлан, који је на додавање Риоса мајсторски савладао поузданог парагвајског голмана Хуста Виљара.

Парагвај је у наставку покушавао да бар смањи вођство ривала, створио је неколико повољних шанси, али је одбрана Уругвајаца била на висини задатка и чувала сигурну предност.

Пред крај утакмице, Форлан је уз помоћ Суареса само крунисао одлично издање "Уруса" за велики тријумф и очекивано славље бројних навијача.

"Немам речи да опишем шта за мене значи ова победа. Трофеј Купа Америке освајали су мој деда и отац и, ево, сада је и мени то пошло за руком. Три генерације су освајале овај трофеј и име Форлан ће остати у историји", изјавио је двоструки стрелац.

Уругвај је освојио рекордну 15. титулу првака Јужне Америке, једну више од домаћина Аргентине. Парагвај је два пута био најбољи, 1953. и 1979. године.

Спектакуларна утакмица одиграна је на стадиону Монументал у Буенос Ајресу пред 50.000 гледалаца.

Стрелци: Суарес у 12. и Форлан у 42. и 90. минуту.

Уругвај: Муслера, М. Переира, Лугано, Коатес, Касерес (од 88. Годин), Гонсалес, Перес (од 69. Егурен), Риос, А. Переира (од 63. Кавани), Форлан, Суарес.

Парагвај: Виљар, Пирис, Верон, Да Силва, Марекос, Ортигоса, Риверос, Каресес (од 64. Перес), Вера (од 64. Естигарибија), Валдес, Себаљос (од 76. Бариос).

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи