Партизан: Крива је Војводина

Партизан издао званично саопштење поводом дешавања на финалној утакмици Купа Србије. У табору актуелног шампиона сматрају да су чланови новосадског клуба највећи кривци за све што се догодило у среду увече, на стадиону Црвене звезде.

Управа Партизана одлучила је да званичним саопштењем изнесе став по питању немилих догађаја, виђених на утакмици финала Купа Србије, одиграној у среду увече.

"Фудбалски клуб Партизан освојио је трофеј у националном купу, 12. пут у историји клуба, и постигао још један у низу успеха последњих година. Међутим, уместо да тријумф у престижном такмичењу прославимо заједнички са милионском армијом верних навијача принуђени смо да и ми објављујемо саопштења иако нам тај манир, који су други увели у српски фудбал, није близак", стоји у уводу саопштења.

Челници актуелног шампиона верују да је новосадски клуб имао план да обезвреди финални меч и да са намером направи скандал.

"Питамо се како је могуће да најважнија утакмица српског фудбала отпочне са 25 минута закашњења јер фудбалери ФК Војводина нису желели да истрче на терен?! Како је могуће да званичници Фудбалског савеза Србије допусте такво понашање које би било санкционисано и у сеоској лиги најсиромашније и најзабаченије земље света?!

Дакле, пред очима читаве фудбалске јавности, утакмица је почела у тренутку када су се играчи ФК Војводине смиловали да изађу на терен, а завршила када је истима дојадило да трче за лоптом! Има ли драстичнијег примера спрдње са фудбалским прописима, организаторима утакмице, свима нама? Зашто су званична лица задужена за органиазцију утакмице то допустила?", пише, између осталог, у званичном саопштењу Партизана.

Управа клуба позива на прекид деструкције фудбала у Србији и на крају честита својим фудбалерима на још једном освојеном трофеју.

"Шта треба да учинимо да смиримо узавреле страсти наших ривала? Да им препустимо победе у утакмицама и освајање трофеја како се не би поновила Ђенова или како би се финале националног купа привело крају? Желимо да избегнемо тешке речи, али морамо да констатујемо да се завист према успесима ФК Партизан претвара у мржњу. Да ли ће доћи време када играчи, тренери, фудбалски радници неће моћи да слободно ходају улицама градова наше земље?

Уразумимо се, зауставимо све оне који упропаштавају српски фудбал. Зашто случај "Ђенова" и после више месеци није расветљен? То се није догодило и сада присуствујемо умножавању сличног сценарија. Верујемо да државни органи и фудбалска организација имају воље и снаге за откривање аутора и извршиоца пројекта уништавања српског фудбала.

Преостаје нам да честитамо нашим фудбалерима на још једном тријумфу и захвалимо се навијачима на подршци која нас обавезује да, сви заједно, издржимо притиске и будемо још јачи", закључује управа црно-белих.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво