Читај ми!

Кристијано Роналдо тражи од Јувентуса 20 милиона евра

Португалски фудбалски репрезентативац Кристијано Роналдо затражио је од Јувентуса да му исплати скоро 20 милиона евра, преноси италијанска "Газета дело спорт".

Роналдо се позвао на "тајни документ", који је потписао са Јувентусом, у којем је клуб обећао свом бившем фудбалеру 20 милиона евра, упркос томе што је најављивао корекције плата током врхунца пандемије коронавируса.

Играчи Јувентуса нису одустали од исплате пуних плата током врхунца пандемије у марту 2020. године, али је клуб пријавио да су исплаћени три уместо четири месеца након потписивања приватних докумената са клубом.

"Роналдо је јавно говорио да се сложио са смањењем плате, али је у тајности потписао уговор који му гарантује овај износ, чак и у случају да оде из клуба. Роналдо је тражио од адвоката да провере ситуацију и проуче финансијско стање Јувентуса пре него што је поднео захтев", наводи "Газета дело Спорт".

Фудбалски савез Италије покренуо је пре неколико дана истрагу против челника Јувентуса због сумње да су вршили нелегалне исплате новца играчима 2020. и 2021. године, током пандемије коронавируса.

Управа клуба, на челу са председником Андреом Ањелијем, поднела је оставку, а на место председника Јувентуса постављен је Ђанлука Фереро.

Роналдо је играо за Јувентус од 2018. до 2021. године, а тренутно је слободан играч.