Читај ми!

Познати сви учесници нокаут фазе Лиге конференције

После утакмица последњег кола, познати су екипе које ће и на пролеће наставити такмичење у Лиги конференције. По две екипе из сваке групе прошле су даље, а њима ће се придружити и трећепласиране из групне фазе Лиге Европе. Жреб за бараж за осмину финала на програму је у понедељак.

Одигране су утакмице последњег шестог кола у осам група Лиге конференције, а позната су имена свих екипа које ће наставити такмичење.

Првопласиране екипе обезбедиле су директан пласман у осмину финала такмичења, док ће другопласиране играти бараж, а ривали ће им бити трећепласиране екипе из групне фазе Лиге Европе.

У Групи А прво место освојила је екипа Башакшехира, која је у последњем колу на свом терену савладала Хартс 3:1, док је Фјорентина заузела друго место са истим бројем бодова, упркос убедљивом тријумфу у Риги 3:0.

Вест Хем је завршио на првом месту у Групи Б и једина је екипа која је забележила свих шест победа у такмичењу. Са другоиг мест ау бараж иде Андерлехт и то захваљујући победи у гостима против Силкеборга 2:0 у последњем колу.

Из Групе Ц као првопласирана екипа даље иде Виљареал, док се Лех победом над "жутом подморницом" 3:0 докопао другог места у групи.

Ница је победила у Групи Д, док ће Партизан у бараж после ремија са екипом Словацког, иако су црно-бели освојили исти број бодова као Французи.

Алкмар и Дњипро су још пре последњег кола заузели прве две позиције у Групи Е, док из Групе Ф такмичење настављају Ђургарден и Гент.

Занимљиво је било у Групи Г, где су Сиваспор и Клуж дошли до европског пролећа после утакмица последњег кола, док су Слован и Базел остварили победе у гостима у последњем колу, идентичним резултатом 2:1 и заузели прва два места у Групи Х.

Жреб за бараж за осмину финала Лиге конференције на програму је у понедељак 7. новембра.

Резултати шестог кола Лиге конфереција:

Група А:

Башакшехир - Хартс 3:1
РФС - Фјорентина 0:3

Табела:
Башкшехир 13
Фјорентина 13
Хартс 6
РФС 2

Група Б:

Стеауа - Вест хем 0:3
Силкеборг - Андерлехт 0:2

Табела:
Вест Хем 18
Андерлехт 8
Силкеборг 6
Стеауа 2 

Група Ц:

Хапоел Бер Шева - Аустрија 4:0
Лех Познањ - Виљареал 3:0

Табела:
Виљареал 13
Лех 9
Хапоел 7
Аустрија 2 

Група Д:

Келн - Ница 2:2
Партизан - Словацко 1:1

Табела:
Ница 9
Партизан 9
Келн 8
Словацко 5 

Група Е:

Аз Алкмар - Дњипро 2:1
Аполон - Вадуц 1:0

Табела:
Аз Алкмар 15 
Дњипро 10
Аполон 7
Вадуц 2

Група Ф:

Ђургарден - Шамрок 1:0
Гент - Молде 4:0

Табела:
Ђургарден 16 
Гент 8
Молде 7 
Шамрок 2 

Група Г:

Клуж - Балкани 1:0
Славија - Сиваспор 1:1

Табела:
Сиваспор 11 
Клуж 10
Славија Праг 8
Балкани 4

Група Х:

Жалгирис - Слован 1:2
Пјуник - Базел 1:2

Табела:
Слован 11
Базел 11
Пјуник 6
Жалгирис 5