Читај ми!

Сити побеђује и без Холанда, реми у Копенхагену

Победом над Севиљом од 3:1, Манчестер сити тријумфално завршио Прву фазу Лиге шампиона у Групи Г. У утакмици без резултатског значаја, Копенхаген и Дортмунд одиграли 1:1.

Мучио се Манчестер сити против Севиље, али је на крају дошао до победе 3:1 и првог места на табели Групе Г Лиге шампиона.

"Грађани" су још једном играли у комбинованом саставу, у екипи још једном није било Ерлинга Холанда, али је тим Пепа Гвардиоле забележио четврти тријумф у групи.

Севиља се није обрукала, чак је и водила на полувремену голом Рафе Мира из 31. минута.

Ипак, у наставку је Сити консолидовао редове, дошао до своје игре, на крају и до победе, а стрелци су били још увек 17-годишњи Рико Луис, Јулијан Алварез и Ријад Махрез.

У другој утакмици, Копенхаген и Дортмунд одиграли су без оптерећења, а меч на "Паркен" стадиону завршен је без победника.

Гости су повели преко Торгана Азара у 23. минуту, да би коначан резултат поставио Хакон Арнар Харалдсон у 41.

Сити је такмичење у Групи Г завршио са 14 освојених бодова, Дортмунд је скупио 9 и ове две екипе настављају такмичење у осмини финала Лиге шампиона.

Севиља је сакупила 5 бодова и такмичење наставља у "својој" Лиги Европе, док је Копенхаген завршио на зачељу са 3 освојена бода.