Читај ми!

Поражени Јувентус слави тријумф Бенфике, ПСЖ ипак други у групи Х

У последњем колу групе Х Лиге шампиона Бенфика је убедљивим тријумфом 6:1 над Макаби Хаифом обезбедила прво место. ПСЖ пао на друго место, иако је победио Јувентус 2:1 у Торину.

Главни епилог парова последњег кола групе Х јесте тај да је Јувентус успео да се одржи у евро такмичењима.

"Стара дама" која је због повреда и суспензија спремила састав без 15 играча, поражена је од фаворита Пари Сен Жермена 2:1, после 90 минута часне борбе. Домаћини су били свесни своје позиције и слабости, али су успели да парирају фаворитима.

Килијан Ембапе је ефектним поготком довео госте у предност у 13. минуту. 

Изједначио је Бонући у 39. минуту у изграђеној акцији из прекида. Слободњак је извео Локатели до Квардада, који главом асистира потпуно самом Бонућију на другој стативи. Јувентус је неколико пута запретио у првом полувремену, тако да су оставили позитиван утисак по одласку на велику паузу.

Резервиста Парижана Нуњо Мендеш имао је свој моменат славе. Тек што је ушао у игру, истрчава контру, Ембапе га проиграва и ето 2:1 за госте. То је био и коначан резултат.

Јувентусова горка пилула није постала још тежа за гутање, јер је Бенфика победила Макаби Хаифу 6:1 у гостима. На полувемену је било 1:1, Жонзало Рамос је погодио за Бенфику у 20. минуту, изједначио је Тјарон Шери из пенала у 26. минуту.

У другом периоду је пало још пет голова, сви у мрежи Макабија. Стрелци су били Петар Муса (59'), Алехандро Грималдо (69'), Рафа Силва (73'), Енрике Араухо (88') и Жоао Марио (90+2).

Бенфика и ПСЖ су завршили са истим бројем бодова и разликом, али су Португалци ипак завршили на првом месту због већег броја голова у гостима. Пораз Макабија одводи Јувентус у Лигу Европе.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво