Читај ми!

Селтик осетио снагу шампиона, Лајпциг послао Шахтјор у Лигу Европе

Убедљивим тријумфима над Селтиком и Шахтјором, Реал и Лајпциг потврдили су пласман у осмину финала Лиге шампиона. Шампион Европе прегазио на свом терену екипу Селтика 5:1, "бикови" у гостима убедљиви против украјинског првака 4:0.

Очекивано, Реал и Лајпциг играће у осмини финала Лиге шампиона, пошто су обе екипе забележиле убедљиве тријумфе у мечевима последњег кола Групе Ф.

"Краљевићи" су на свом терену дочекали екипу Селтика и испратили Шкоте назад у Глазгов са пет голова у мрежи - 5:1.

Посао шампиону Европе био је у великој мери олакшан пошто су прва два поготка постигли са беле тачке - у два наврата су играчи Селтика били неопрезни и играли руком у свом казненом простору, а главни судија меча Стефани Прапар досудила казнене ударце.

Модрић је био прецизан у шестом минуту, Родриго у 21. а Реал је на полувреме однео два гола предности.

Селтик је био у подређеном положају, али није био без прилика. Најбољу је пропустио Јурановић, који је у 35. минуту промашио пенал.

У наставку је Реал са пола снаге дошао до још три поготка, а стрелци су били Асенсио, Винисијус и Валверде, да би коначан резултат поставио Жота из слободног ударца у 84. минуту.

Навијаче "краљевског" клуба може да радује и повратак на терен Карима Бенземе, најбољег фудбалера света, који је последње три утакмице свог тима пропустио због повреде.

Реал ће у осмину финала са првог места у групи, пошто је освојио 13 бодова, један више од другопласиране екипе Лајпцига.

А немачки тим је морао да се бори за друго место у групи са екипом Шахтјора, а "бикови" су до циља дошли захваљујући убедљивом тријумфу у Варшави - 4:0.

Крис Нкунку је већ у десетом минуту донео предност гостима, да би у наставку Лајпциг у потпуности надиграо украјински тим и постигао још три поготка - погађали су Доминик Собошлај, Андре Силва и Дани Олмо.

Шахтјор је задржао треће место на табели и наставиће евросезону у баражу за осмину финала Лиге Европе, док Селтик завршава европски пут са само два освојена бода.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво