Читај ми!

Раднички капитулирао са два играча мање против Звезде

Фудбалери Црвене звезде савладали су Раднички у Нишу са 2:1 у мечу 16. кола Суперлиге Србије.

Звезда је стигла до три важна бода у шампионској трци. У фантастичној и изузетно узбудљивој фудбалској представи на Чаиру, Раднички је пружио сјајан отпор, са играчем мање успео је да изједначи, да би у финишу остао без још једног играча. Звезда је то искористила и у последњим моментима меча преко двоструког стрелца Пешића стигла до тријумфа. На голу домаћина бриљирао је голман Росић.

Црвено-бели су кренули жестоко, ређали су се шансе пред голом домаћина. Своје прилике пропустили су пре свих Канга, Пешић, Митровића и Милуновић. Тачније одбран Радничког је успела да изађе као победник.

С друге стране Раднички је претио преко Штулића, Петковића и Цветковића из контри и полуконтри и натерао голмана Борјана да у неколико наврата спасава своју мрежу.

Како је време одмицало борба се распламсала, Раднички се ослободио притиска. Ређале су се шансе пред оба гола.

У 30. минуту прво је Звезда имала прилику да преко Милуновића дође до вођства. Сјајно је скочио након корнера али је голман Росић одлично реаговао. У наставку домаћин корити грешку Канге, али је брзу контру успео да у последњем тренутку у казненом простору да пресече Мијаиловић и пошаље лопту у корнер.

Најбољу прилику да поведе имала је Звезда у 40. минуту. Након гужве у казненом простору Букари је упутио центаршут, Драговић је одично скочио и главом захватио лопту. Голман Росић одлично реагује и крајњим напором је одбио лопту ногом. Покушао је и Иванић, али је њего ударац одбрана Радничког успела да заустави.

У 44. минуту судија је досудио пенал за Звезду, прво је пао Канга у казненом простору, судија је показао да се игра даље, у наставку пао је и Букари. Након асистенције ВАР-а, пенал је поништен.

Настављено је надигравање и у другом полувремену. Звезда је имала више прилика, али на голу Радничког је бриљирао голман Росић. Своје шансе порпустили су Пешић, Драговић и Милуновић.

Како је време одмицало гости су све више били пред голом Радничког, који се све ређе одлучивао да крене у напад.

У 60. минуту Јанкам је зарадио други жути картон и морао је да напусти терен. Раднички је наставио са играчем мање у пољу.

Уследила је опсада гола Радничког од стране фудбалера Звезде. Раднички се грчевито бранио.

Звезда је повела у 68. минуту. Са леве стране центрирао је Мијаиловић, Пешић је одлиично скочио и главом посла лопту иза Росића.

Нису се гости задовољили једним голом, наствили су да атакују ка голу Радничког. Тренер Лалатовић је све карте бацио у напад а то му се исплатило одмах након троструке измене.

Само што је ушао на терен Саша Марјанивић је искористио повратну лопту Кафуа и прецизним ударцем савладао Борјана, и тако донео изједначење свом тиму. Играо се 74. минут.

Пар минута касније Пешић је након соло продора изашао сам испред Росића, опалио је по лопти, али је голман Радничког успео да пребаци лпту преко гола у корнер. Ређале су се шансе пред голом домаћина, који је успевао да се одбрани.

Од другог минута надокнаде након асистенције ВАР-а раднички је остао са два играча мање. Етонгу је због намерног ударања главом Милуновића зарадио директан црвени картон.

Звезда је до победе стигла у шестој минуту надкнаде. Након центаршута са леве стране, Бен на супротно страни главом пребацује до Катаија који главом враћа до Пешића који вара голмана Радничог и постиже свој други погодак на мечу.

На крају победа Звезде над Радничким од 2:1.

Супелига Србије, 16. коло:

Петак:
ТСЦ - Чукарички 1:1

Недеља:
Раднички (К) - Колубара 3:0
Раднички (Н) - Црвена звезда 1:2
Нови Пазар - Вождовац 0:0
Партизан - Јавор 3:3

Понедељак:
16.00 Младост (НС) - Радник
18.00 Спартак - Младост (Л)
20.00 Напредак - Војводина

Табела:
Црвена звезда 41
Партизан 34
ТСЦ 33
Чукарички 30
Нови Пазар 27
Вождовац 24
Војводина 23
Раднички (К) 21
Колубара 19
Напредак 17
Раднички 16
Спартак 13
Младост (Л) 13
Јавор 13
Младост ГАТ 10
Радник 5

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи