Читај ми!

Звезда предлаже одлагање изборне Скупштине ФСС: Нећемо прихватити избор Ненада Бјековића

Фудбалски клуб Црвена звезда предложе да се изборна Скупштина Фудбалског савеза Србије одложи за 90 дана како би фудбалска репрезентација Србије имала неопходан мир пред Мундијал у Катару.

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије (ФСС) је изборну Скупштину заказао за 31. октобар, а клуб из Љутице Богдана оштро се противи кандидатури Ненада Бјековића за председника савеза.

"Имајући у виду наступајуће Светско првенство у фудбалу за које је нашој репрезентацији потребна пуна подршка и мир, а с обзиром да не може да се постигне консензус релевантних фактора око избора председника, ФК Црвена звезда предлаже одлагање изборне седнице Скупштине за период од 90 дана. Сматрамо да садашње руководство ФСС треба да заврши тренутни циклус и да предводи репрезентацију наше земље на наредном Светском првенству" пише у саопштењу ФК Црвена звезда.

Истичу да је нелогично да се изборна Скупштина заказује свега петнаест дана пред почетак најважнијег догађаја у репрезентативном фудбалу.

"На овај начин појединци злоупотребљавају досадашње добре игре наше репрезентације са намером да заузму функције наредне четири године", истичу из Љутице Богдана.

Наглашавју да ФК Црвена звезда не може и неће прихватити избор Ненада Бјековића за новог председника ФСС јер је, како кажу, с обзиром на историју односа Бјековића и Црвене звезде, избор Бјековића чин непријатељства према Црвеној звезди.

"Нећемо прихватити да се на овакав начин бира председник фудбалског савеза, без уважавања интереса нашег највећег клуба, без консултација са највећим клубом у Србији, а све под плаштом неопходног мира који је потребан нашој репрезентацији. Сада репрезентација јесте апсолутни приоритет за све у српском фудбалу, али од јануара ће приоритет бити домаћи шампионат, борба за титулу и развој фудбала генерално", поручили су из Звезде.

Руководство Црвене звезде истакло је да не жели да се понови, како кажу, "сценарио као под вођством Томислава Караџића".

"Не желимо да дозволимо да Србија опет буде сведок понављања истог сценарија као под вођством Томислава Караџића и истог модуса операнди руковођења ФСС на директну штету ФК Црвена звезда и српског клупског фудбала. Као што смо навели, желимо репрезентацији велики успех у Катару и не желимо даљу полемику на ову тему, већ мир који ће се обезбедити одлагањем избора за период од 90 дана", навели су из ФК Црвена звезда.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво