Читај ми!

Партизан распуцан на Вождовцу

Фудбалери Партизана победили су Вождовац 4:0 у утакмици 14. кола Суперлиге Србије. Два гола за црно-беле постигао је Рикардо Гомеш, док је Бибрас Натко уписао две асистенције.

Фудбалерима Партизана је мање од пола сата било довољно да на Вождовцу постигну три гола и већ после првог полувремена практично обезбеде пету узастопну победу у Суперлиги Србије, након које заузимају четврто место на табели, са 27 освојених бодоба из 12 одиграних мечева.

Црно-бели су повели већ у деветом минуту, када је Дијабате поред десне аут-линије одличним "лажњаком" преварио свог чувара и натерао га да уклиза у празно, а онда прецизним центаршутом пронашао Рикарда Гомеша, који је раменом убацио лопту у мрежу. 

У 23. минуту било је 2:0 за Партизан - фудбалри Вождовца су неопрезно изгубили лопту на својој половини терена, Натко је уписао прву асистенцију, а Рикардо свој други гол на мечу.

Само пет минута касније поново је Израелац "припремио" гол свом саиграчу - повукао је лопту ка средини, навукао на себе два играча Вождовца и онда оставио лопту иза леђа за Менига, који је са леве стране био прецизан у завршници.

Имали су црно-бели у првом полувремену још добрих прилика за гол, па су тако ударци Натка, после одличне сарадње са Менигом, и Дијабатеа у 39. минуту завршили мало поред гола Крунића.

Најизгледнију шансу да смањи предност Партизана Вождовац је имао пред сам крај првог дела утакмице, када је Игор Вујачић кратко и несмотрено одиграо до Поповића. Борислав Бурмаз је дошао до лопте, али је голман Партизана одбранио његов покушај да казни грешку репрезентативца Црне Горе.

Како је питање победника било већ решено, у другом полувремену било је мање доброг фудбала и дешавања пред головима на крову тржног центра. Партизан је био задовољан резултатом, а фудбалери Вождовца су покушавали да запрете Поповићу, али без јасног плана и идеје.

Могао је Рикардо да упише хет-трик, али је после одличног продора и додавања Менига, у 52. минуту, непрецизно шутирао, а у неколико добрих ситуација био је касније и Павловић.

Тренер Партизана Гордан Петрић поштедео је пред дуел са Келном Натка, Менига, Дијабатеа и Рикарда, који су у 60. минуту сви заједно напустили игру и уступили место на терену Баждару, Павловићу, Јовићу и Терзићу.

Управо је млади Терзић у 90. минуту, после луцидног паса Баждара, наместио лопту на леву ногу и погодио за коначних 4:0.

Партизан у четвртак на стадиону у Хумској дочекује Келн у Лиги конференције, а наредни ривал у Суперлиги Србије биће му Чукарички 16. октобра. Вождовац ће два дана раније играти против ТСЦ-а у Бачкој Тополи.

Црно-бели у домаћем првенству настављају "потеру" за првопласираном Црвеном звездом, која је раније данас на свом терену савладала екипу Спартака из Суботице резултатом 3:0.

Суперлиге Србије 14. колo:

Петак:

Радник Сурдулица - Нови Пазар 1:1

Субота:

Младост Лучани - Напредак 3:1

Колубара - Младост ГАТ 0:0

Војводина - ТСЦ Бачка Топола 1:2

Недеља:

Чукарички - Јавор 3:0

Црвена звезда - Спартак Суботица 3:0

Вождовац - Партизан 0:4

Понедељак:

Раднички Ниш - Раднички Крагујевац 16.00

Табела:

1. Црвена звезда 32
2. ТСЦ 29
3. Чукарички 29
4. Партизан 27
5. Нови Пазар 25
6. Вождовац 23
7. Војводина 22
8. Колубара 19
9. Раднички Крагујевац 15
10. Напредак 14
11. Раднички Ниш 13
12. Младост Лучани 12
13. Јавор 12
14. Спартак Суботица 10
15. Младост ГАТ 9
16. Радник 5

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се