Читај ми!

Хрватска надиграла Аустрију, а Холандија боља од Белгије за плеј-оф Лиге нација

Фудбалери Хрватске победили су, на гостовању, Аустрију са 3:1, док је Холандија савладала Белгију са 1:0, екипе су победама обезбедиле прва места у групама 1 и 4 у А Лиги нација и пласман у плеј-офу. Као последњепласирани тимови из ових група у Б лигу одлазе тимови Аустрије и Велса.

Фудбалери Хрватске на гостовању на стадиону "Ернст Хапел" у Бечу реванширали су се Аустријанцима за пораз од 3:0 у Осјеку.

Већ на самом почетку меча у 7. минуту Лука Модрић је затресао мрежу домаћина за вођство од 1:0, али су домаћини наставили са добром игром.

Само два минута касније Кристоф Баумгартнер је главом постигао погодак за изједначење, а до краја полувремена домаћини су имали неколико добрих шанси али не успевају да постигну гол.

У наставку се ситуација знатно изменила и Хрвати успевају да за неколико минута средином полувремена обезбеде победу.

Прво је у 69. минуту Марко Ливаја главом постигао гол за 2:1, а потом у 73. и Дејан Ловрен главом постиже погодак за коначних 3:1.

Овом победом је Хрватска обезбедила прво место у групи и пласирала се у плеј-оф, а Аустрија је остала на последњем месту и наредне сезоне се сели у Б Лигу нација.

У другој утакмици групе 1 Данска је надиграла Француску са 2:0 на свом терену али су оба тима задржала су досадашње друго и треће место у групи.

У групи 4 тимови Холандије и Белгије су у директном дуелу одлучивали о првом месту и све је било неизвесни у равноправном дуелу све до 73. минута када је Виргил ван Дајк постигао погодак за Холанђане којим им је осигурао прву позицију у групи.

У другој утакмици су се Велшани и Пољаци борили за опстанак у А лиги, али тим Велса није успео да сачува своју мрежу на домаћем терену.

У 58. минуту Карол Свидерски је затресао мрежу Велшана за 1:0, а потом су Пољаци сачували предност до краја меча и себи обезбедили опстанак у А лиги.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара