Читај ми!

Петрић пред Радник: Тежак пут, али ми се питамо

Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић изјавио је уочи сутрашњег гостовања Раднику у Сурдулици да његову екипу очекује тежак пут и вероватно тежак терен, али да ће се црно-бели питати за исход меча. Фудбалери Радника дочекаће црно-беле у недељу од 19.00 у 12. колу Суперлиге.

Партизан после девет одиграних утакмица има 18 бодова и заузима седму позицију, док је Радник једини тим који још нема победу у домаћем шампионату и налази се на последњој, 16. позицији са четири бода из 11 мечева.

"Сутра је захтевна утакмица јер идемо на пут од четири сата. Терен ће вероватно бити тежи јер је пало доста кише. Рачунамо на најјачи могући састав", изјавио је Петрић на данашњој конференцији за медије у Спортском центру Партизан-Телеоптик и додао:

"Тешка је и неизвесна утакмица је увек доле. Ми не треба да ражмишљамо о Раднику и о терену. Биће другачије него што је на стадионима Партизана или Звезде. Искусна су екипа, која зна да игра на резултат. Овде се само Партизан пита и надам се да ћемо се вратити са три бода. Заваравала је и позиција Новог Пазара на почетку првенства, па су кренули у серију. Не оптерећујем се Радником, занима ме само да се вратимо са три бода и да одемо на заслужену паузу".

Тренер Партизана рекао је да га не дотичу проблеми Радника и да размишља само о својим фудбалерима.

"То што Радник има проблеме, ја нисам за то да се одмах мењају тренери. Смена тренера негативно утиче на играче. Тренер који је дошао је ту једну или две утакмице. То што они имају проблем, не треба да нас дотиче. Играчи морају да се доказују, ако се не вратимо с победом, враћамо се на старо и катастрофа је за нас", рекао је Петрић.

Стратег "парног ваљка" рекао је да је његов тим после 168. вечитог дербија против Црвене звезде (1:1) стекао препознатљив стил игре.

"Како су утакмице пролазиле, играчи су стицали сигурност. То су исти играчи као од пре три месеца. Резултат доноси сигурност. Од Звезде је показала нека препознатљива игра. У фудбалу је најтеже ново доказивање, надам се да су играчи заборавили Ницу. Битно је да су чисти у глави, а знам да су се одморили", изјавио је Петрић.

Навијачи Партизана били су задовољни издањем екипе из Хумске после ремија против Нице (1:1) у Лиги конференција.

"Навијачи су запамтили меч против Нице и сигурно да то очекују у наредном периоду. Волео бих да будемо храбрији и мирнији на лопти, да је било тако, могли смо да победимо у четвртак Ницу. Очекујем од играча да понављају такве игре. У наредном периоду то ће бити велики изазов", изјавио је тренер црно-белих.

Петрић је на шаљив начин објаснио да ће Квинси Мениг бити у конкуренцији за меч против Радника у Сурдулици.

"Менигу и Павловићу сам рекао да седе на клупи, да плашимо Ницу. Наравно, нису били спремни за утакмицу. Мениг је спреман за сутра, биће у конкуренцији. Можда тај терен може њему да погорша повреду", изјавио је Петрић.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво