Читај ми!

Бакљада, шпалир и овације за Пиксија у Бањалуци: Реч предаја не постоји

Фудбалски савез Републике Српске прославио је 30 година од оснивања, а свечаној академији "Фудбал је живот" у Народном позоришту у Бањалуци присуствовао је и селектор Србије Драган Стојковић Пикси.

Пикси је у Бањалуци дочекан је аплаузом, бакљама и шпалиром малишана који су махали српским тробојкама, а у улози домаћина били су српски члан Председништа БиХ Милорад Додик и председник ФС БиХ Вицо Зељковић.

"Увек се лепо осећам у Бањалуци и сваки долазак овде схватам као повратак кући. Верујте ми да осећам вашу искрену подршку, љубав коју пружате нашој репрезентацији и мени као селектору. Знам да и играчи осећају исто. Управо из тог разлога имамо обавезу да дамо и више од онога што у датом тренутку можемо да пружимо", изјавио је Стојковић и честитао јубилеј ФС РС.

"Пре свега бих волео да створите услове за све оне клинце који маштају да имају велике каријере и да репрезентаују свој народ на најбољи могући начин. Људи ме ових дана срећу и питају да ли су почеле припреме за Светско првенство. Видим да је еуфорија већ већ увелико присутна, иако је до Катара остало још доста времена. Оно што са своје стране могу да обећам, репрезентација Србије ће спремно дочекати утакмице против Бразила, Камеруна и Швајцарске и даће максимум да обрадује нацију. У нашем речнику не постоји реч 'предаја', будите у то сигурни", рекао је Стојковић и изазвао овације препуне сале Народног позоришта у Бањалуци.

Додик је Стојковићу уручио на поклон бисту Патријарха Павла и захвалницу за све досадашње резултате и радости, а Златни грб Фудбалског савеза РС уручен је српском члану Председништва БиХ.