Читај ми!

Анћелоти: После Реала завршавам каријеру

Тренер фудбалског првака Европе и Шпаније Реал Мадрида, Карло Анћелоти, изјавио је у интервјуу за Ил Месађеро да ће по завршетку сарадње са "краљевским клубом" завршити каријеру.

Искусном тренеру Карлу Анћелотију уговор са Мадриђанима истиче у јуну 2024. Године, а већ је најавио да ће то вероватно бити и његов последњи ангажман.

"После Реал Мадрида ћу се пензионисати. Тиме ће бити завршена моја каријера као тренера. Реал Мадрид је клуб на највишем могућем нивоу, тако да има смисла да у овом клубу и завршим каријеру. До пре неколико година моји приоритети били су техничко-тактички. Сада сам окренут односу са људима, познавањем људи и сусрету са новим генерацијама-", изјавио је Анћелоти за Ил Месађеро.

Италијан је у два мандата у Мадриду освојио две Лиге шампиона, титулу првака Шпаније, Куп Краља, Суперкуп Шпаније, два Суперкупа Европе и СП за клубове.

Анћелоти се прославио и као тренер Милана којем је донео две титуле првака Европе и шампионати Италије, а радио је још у Ређани, Парми, Јувентусу, Челсију, ПСЖ, Бајерну, Наполију и Евертону.