Читај ми!

Нова сезона - стари Реал, лако до победе над Ајнтрахтом и Суперкупа

Мадридски Реал богатији је за још један трофеј, пошто су победом над Ајнтрахтом у Хелсинкију 2:0 освојили Суперкуп Европе.

Освајачи Лиге шампиона и Лиге Европе одмерили су снаге у Хелсинкију за трофеј Суперкупа.

Карло Анчелоти је у Финској извео прошлогодишњи састав, без иједног појачања, док у екипи Ајнтрахта није било једног од најбољих играча - Филипа Костића, који ће, по свему судећи, потписати за Јувентус.

На старту меча се видело да је почетак сезоне и да, и једни и други, имају тешке припреме иза себе, па није било превише узбуђења на почетку меча.

Први су до прилике дошли гости, после 14 минута игре. 

Ферланд Менди је погрешио, што је омогућило Даичију Камади да шутира из сјајне позиције, али је Јапанац шутирао право у Куртоу.

Три минута касније је одговорио Реал, и то још бољом приликом - муњевит контранапад, Винисијус је шутирао, али је пред гол-линијом уклизао Тута и сачувао мрежу. 

Након тих узбуђења на обе стране терена, уследио је период не баш занимљивог и атрактивног фудбала.

Мрежа се затресла тек у завршници првог дела игре.

Играо се 37. минут када је Винисијус прелепо шутирао искоса из шеснаестерца, а Трап још лепше одбранио, па је лопта завршила покрај стативe.

После корнера, Касемиро је главом асистирао Алаби, а дефанзивац послао лопту у мрежу.

Реал је до одласка на одмор могао да удвостручи предност, да је Карим Бензема био прецизнији у 41. минуту, када је шутирао са ивице казненог простора. 

Реал је имао резултат, Ајнтрахт није имао Костића - па смо у уводним минутима другог дела игре добили успаванку у Хелсинкију.

Све до 60. минута, када је Касемиро опалио по лопти са двадесетак метара и задрмао конструкцију гола.

Звук пречке је, изгледа, разбудио и једне и друге, па је Реал брзо дошао до другог гола. 
Винисијус је асистирао за Бензему, Француз није шутирао идеално, али је Трап лоше реаговао па је лопта завршила у мрежи. 

Бензема је постигао 324. гол за Реал и престигао легендарног Раула на листи најбољих стрелаца у историји мадридског клуба. Испред Бенземе је само Кристијано Роналдо са 450 голова. 

Ајнтрахт је до краја меча био потпуно безопасан, па је Реал без муке дошао до новог трофеја, петог Суперкупа у историји клуба. 

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво