Читај ми!

Букари као Костић, Караси, Шестић...

Крилни нападач фудбалског клуба Црвена звезда Осман Букари ушао је међу легенде клуба са стадиона "Рајко Митић" попут Боре Костића, Станислава Карасија и Милоша Шестића који су на европским утакмицама постигли хет-трик за црвено-беле, подсетио је клуб из Љутице Богдана.

Букари је постигао три гола у тријумфу екипе тренера Дејана Станковића против Пјуника (5:0) у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

"Тиме се за веома кратак период Букари нашао међу славим именима, легендама Црвене звезде које су успеле да постигну три гола на званичним европским утакмицама. Бора Костић (Диделанж), Зоран Филиповиц (Комлој Бањаж), Станислав Караси (Линфилд), Војин Лазаревић (Лозана), Милош Шестић (Авенир), Стеван Остојић (Панатинаикос), Зоран Антонијевић (Линфилд), Рајко Јањанин (Бенфика) су славни фудбалери нашег тима којима је то већ пошло за ногом."

Осман Букари дошао је овог лета у Црвену звезду из Гента за суму од два милиона евра. Крилни нападач из Гане наступао је претходно за Тренчин и Нант.

"У новијој историји хет-трик су постигли Никола Жигић (Нистру), Дејан Лекић (Динамо Тбилиси) и Ел Фарду Бен (Европа), а сада овим одличним уцинком сада може да се похвали и Осман Букари", стоји на сајту Црвене звезде.