Читај ми!

Столица после пораза од АЕК-а: Првих пола сата меча су наш путоказ

Тренер фудбалера Партизана Илија Столица изјавио је после пораза од АЕK у Ларнаки (2:1) да рецепт за пролаз у плеј-оф лежи у првих пола сата меча на Kипру у ком су црно-бели били бољи ривал.

Партизан је повео на Кипру, али је домаћин у наставку дошао до преокрета и победе од 2:1.

"Показали смо у првом делу меча да држимо контролу, што смо и желели. Нажалост, десила се ситуација код та оба прекида. То је нешто што не сме да нам се догађа на овом нивоу фудбала. Нисмо имали ни среће код пречке Рикарда, а имали смо и неколико шанси на 1:0 да повећамо предност. Домаћи тим је ипак боље адаптиран на ове временске услове. Првих пола сата је наш путоказ и тако ћемо се спремати и за реванш", изјавио је Столица на конференцији за медије после утакмице.

Тренер црно-белих који је током недеље већ избегао смену, поручио је да добро зна шта се очекује од тренера који води Партизан и фудбалера који носе црно-бели дрес.

"Јасно је да свако од нас зна које су наше обавезе у Партизану. Важно је и то да пролазимо кроз велику транзицију, огроман је број одлазака и долазака. Неке ствари траже време. Нажалост, неки играчи који су уигравани у Словенији, отишли су. Нисмо ни близу резултата које Партизан мора да има. Верујем у ове момке, а требају нам и појачања пошто нас чека огроман број мечева у наставку јесени. Не смемо да клонемо духом, већ морамо да прионемо на посао. Већ на следећем мечу покушаћемо да победимо АЕK", рекао је стратег вицепрвака Србије.

Столица се осврнуо и на тешке услове за игру на Kипру.

"Имали смо захтев да играмо у 21 час, али домаћин ипак има право да изабере када ће утакмица бити одиграна. Верујем да пред нашим навијачима можемо до победе упркос свим лошим дешавањима", истакао је Столица.