Читај ми!

Де Лаурентис: Више нисам идиот да доводим Африканце

Контроверзни власник фудбалског клуба Наполи Аурелио де Лаурентис зашао је у поље расизма изјавивши да више неће доводити афричке фудбалере у клуб, као и да је будала што је то у прошлости чинио.

Афрички фудбалери сваке друге године изостају из тимова како би наступили на Афричком купу нација, а ове сезоне Наполи је у јануару и фебруару тако остао без помоћи Калидуа Кулибалија, Виктора Осимена и Андреа Замбо Ангизе.

"Рекао сам агентима да ми више не причају о Африканцима. Волим их, али ако мисле да их ангажујемо онда морају да потпишу документ којим потврђују да неће играти на Афричком купу нација. У другим случајевима, они никад нису доступни да играју за клуб, јер имају то такмичење, па онда квалификације за Светско првенство", изјавио је Де Лаурентис, а пренели су бројни италијански медији.

Председник Наполија наставио је на исту тему.

"Ми смо идиоти који им дају плате, а они путују широм света да би играли за друге", истакао је Де Лаурентис.

На мети бизнисмена и филмског продуцента нашла се и УЕФА са њеним такмичењима.

"Попут идиота играмо 50 утакмица по сезони. Пет најјачих земаља морају да оснују своју лигу. Доста је било лажних такмичења као што су Лига шампиона, Лига Европе и Лига конференција. Морамо да направимо надметање које се игра сваке недеље, а чији су чланови клубови из пет најјачих лига", рекао је Де Лаурентис.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи