Читај ми!

Европа не прашта грешке, Раднички извукао реми на Малти

Фудбалери Радничког играли су нерешено са Гзиром на Малти 2:2, у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу конференције. Српски тим имао предност на полувремену, домаћин дошао до преокрета захваљујући грешкама играча Радничког, Гаку донео изједначење у судијској надокнади. Реванш меч на програму је за седам дана у Нишу.

Био је Раднички бољи ривал на Малти, али је на крају у судијској надокнади избегао пораз. Ипак, изабраници Томислава Сивића научили су једну врло важну лекцију - у Европи се грешке не праштају.

Екипа из Ниша имала је више од игре на "Сентенари" стадиону у Такалију, али је на крају морала да се чупа у судијској надокнади.

Добра ствар је што тим из Ниша није доживео пораз, а екипи квалитета Радничког не би требало да представља проблем да пред својим навијачима обезбеди пролаз у наредну рунду квалификација.

Раднички је повео у 28. минуту, када је Лазар Јовановић упутио центаршут са десне стране, а млади Никола Штулић главом затресао мрежу Гзире.

Тим резултатом се отишло на одмор, а у наставку је уследио прави шок за госте. У само пет минута Гзира долази до потпуног преокрета.

Прво је велику грешку голмана Дробњака искористио Бразилац Максвел Самурај у 56. минуту, да би нешто касније Млађовић срушио Дијаса, а Максвел био сигуран са беле тачке.

Покушао је Сивић изменама да размрда своју екипу која је створила неколико прилика пред голом противника, али реализације није било све до судијске надоканде.

Француски нападач Мака Гаку, који је нешто раније ушао у игру са клупе, пратио је акцију свог тима и један одбитак спровео у мрежу Гзире.

Сивић на крају може бити задовољан коначним исходом, а реванш меч је на програму за седам дана у Нишу.

Уколико савлада Малтежане, Раднички ће у трећем колу квалификација за Лигу конференције играти против аустријског Волфсбергера.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво