Читај ми!

Нова тактика за изнуђивање трансфера – Роналдо "нестао" због породичних проблема

Кристијано Роналдо још се није појавио на тренинзима Манчестер јунајтеда пред нову сезону правдајући се да и даље решава "одређене приватне проблеме", што светски медији тумаче као начин да изнуди трансфер у неки други клуб. Роналдо је пре неколико дана изразио незадовољство и поручио управи да жели да напусти "Олд Трафорд" због чињенице да следеће сезоне клуб неће играти у Лиги шампиона.

Нова тактика за изнуђивање трансфера – Роналдо "нестао" због породичних проблема Нова тактика за изнуђивање трансфера – Роналдо "нестао" због породичних проблема

Кристијано, који је у фебруару напунио 37 година, и даље жели да игра у елитном фудбалском такмичењу због чега је обавестио Јунајтед о својој намери да оде, а његов менаџер Жорж Мендеш увелико ради на томе да му пронађе нову средину.

Фантастични нападач није се појавио прозивци код новог тренера Ерика тен Хага, а онда је пропустио и наредна два дана, тврдећи да се још бави приватним проблемима, пренео је добро обавештени новинар Фабрицио Романо.

Управа "црвених ђавола" свесна је да у екипи има незадовољног суперстара, али не жели да га пусти без обештећења и саслушаће само адекватне понуде.

Какве су Роналдове опције?

Човек који је оборио готово све голгетерске рекорде у историји фудбала вратио се прошле сезоне на "Театар снова", место где се потпуно фудбалски афирмисао, у нади да ће зауставити суноврат клуба и вратити га на европску мапу. 

Упркос сјајном учинку у првој сезони (постигао 24 гола у свим такмичењима), десило се потпуно супротно – Јунајтед је завршио као шестопласирани у Премијер лиги (играће у Лиги Европе), док је у Лиги шампиона такмичење завршио већ у осмини финала поразом од Атлетико Мадрида.

Чинило се да ће момак са острва Мадеира остати након што је уместо Ралфа Рагника дошао Тен Хаг, али је променио мишљење и затражио трансфер.

Пред њим је неколико опција – могао би да замени Роберта Левандовског у минхенском Бајерну, одлазак у Пари Сен Жермен као слободан играч је увек могућност, у реду стоји и лондонски Челси, а спомиње се чак и да би могао да се пресели у Барселону.

Прелазак у Барселону би била издаја Реала

Шпански медији на челу са мадридским Асом пренели су информацију да Роналдо преговара о трансферу у Барселону. Ас је објавио да се његов менаџер Жорж Мендеш састао са председником Барселоне Ђоаном Лапортом.

"Разговарали су о играчима као што су Рубен Невес, Рафаел Леао и Бернардо Силва, али и о Роналду. Лапорта је прошле године питао Мендеша да ли би Роналдо прешао у Барселону, али га је тешка финансијска ситуација у клубу онемогућила да озбиљно приступи преговорима", наводи шпански лист.

Додаје да је Барселони и даље приоритет ангажовање нападача Бајерна Роберта Левандовског, али би волели да доведу и Роналда, који је некада играо за Реал.

"Нико не може да демантује да је Роналдо био тема разговора Мендеша и Лапорте. У наредним данима биће познато да ли је до договора дошло", тврди Ас.

Португалац је најблиставије тренутке у својој каријери провео управо на "Сантјаго Бернабеу", где је освојио све што се може освојити. Био је део екипе која је четири пута тријумфовала у Лиги шампиона и пробио се на врх листе најбољих стрелаца "краљевског клуба".

Свакако да би одлазак у највећег ривала, којем је током каријере чак 20 пута затресао мрежу, био својеврсна издаја Реала, али је његова професионална жеља да и даље буде у врху европског фудбала јача од тога.

Подсетимо, пре повратка у црвени део Манчестера, Роналдо је био на прагу преласка у Сити прошлог лета, када је Пеп Гвардиола стопирао тај трансфер.

Било је речи и о повратку у престоницу Шпаније, оне су брзо утихнуле јер је актуелни првак Европе променио систем од његовог одласка. У центру истог се сада налази феноменални Карим Бензема и млади играчи попут Винисијуса јуниора.

Флорентино Перез је шампионски тим ојачао довођењем Антонија Ридигера и Орелијана Чуаменија и некако делује да у овом тренутку не би било места за Роналда.

Нови шраф у баварској машинерији

Када се мало пажљивије погледа тржиште, односно клубови који имају могућност да га доведу, некако најреалније делује да би могао да заврши у минхенском Бајерну. Баварци су већ направили неке велике потезе у овом прелазном року, само нису пронашли решење за највећи проблем – одлазак Роберта Левандовског.

Пољски центарфор је завршио свој боравак у највећем немачком клубу, више пута је изјављивао да жели да оде и највероватније ће он завршити у Барселони.

Екипа коју води Јулијан Нагелсман остала је без првог нападача и 40-50 голова по сезони, па долазак Кристијана делује као најбоља могућност.

Он би се тако придружио Садиоу Манеу, који је из Ливерпула дошао на "Алијанц арену" и биће један од стубова новог Бајерна.

Легендарни Лотар Матеус, који је играо за Бајерн од 1984. до 1988, а потом и од 1992. до 2000. године, сматра да би спортски директор Хасан Салихамиџић морао моментално да контактира Португалца и доведе га у своје редове.

"Гарантовано би се исплатио само од продаје дресова. Роналдо у Бајерну? То би било секси!", рекао је Матеус.

"Бајерн би могао да уложи новац у Роналда ако прода Роберта Левандовског и ако мисли да је португалски фудбалер физички спреман да помогне клубу једну или две године. Да сам у Бајерну, размислио бих о тој могућности, пошто је Кристијано одличан стрелац. Наравно да се ту не ради о појачању за будућност. Он има 37 година, али би могао да заигра у стартној постави. Роналдо је један од најбољих нападача свих времена и сигурно је да би могао да постигне око 30 голова у једној сезони."

Ништа од Роме, Челси чека у реду за португалску звезду

Свакако најмање реална опција била је прелазак у Рому и Роналдо је одмах одбио понуду сународника Жозеа Мориња, чиме је пропала прилика да поново буде саиграч нашем Немањи Матићу.

Много веће шансе да га у омиљеним бојама имају навијачи Челсија, чији нови власник Тод Боли већ неко време инсистира на ангажовању Роналда. Боли је недавно купио "плавце" од Романа Абрамовича и долазак такве звезде сигурно би му појачао позицију и код оних најнеповерљивијих.

Амерички бизнисмен је толико далеко отишао да је лично контактирао Мендеша, али ће ипак коначну реч око трансфера имати менаџер Томас Тухел.

Немац жели нападача који је способан да игра пресинг и притиска противничку одбрану у већем делу меча, а Роналдо не спада у ту категорију због својих година.

"Време ће показати, али није тајна да је екипа која игра без Кристијана Роналда слабији тим у одређеним сегментима игре. Он је један од највећих фудбалера свих времена и то показује сваки пут кад је на терену. Међутим, истина је да можете да побеђујете и будете велики тим и без Кристијана Роналда", рекао је Тухел о Роналду.

Тухел је вратио Челси на кров Европе већ у својој првој сезони на "Стамфорд Бриџу" и јасно је да ће његова бити последња и у "случају Роналдо".

Никола Ђукић (NikolaDjukic43)

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво