Читај ми!

Несвакидашњи инцидент, хулигани Олимпије не дају Ријери да замени Просинечког

Бивши фудбалски репрезентативац Шпаније Алберт Ријера постављен је за новог тренера Олимпије из Љубљане уместо Роберта Просинечког који је добио отказ после несугласица са управом клуба. Његову данашњу промоцију обележио је несвакидашњи инцидент јер га је група хулиганских навијача отерала са конференције за медије.

Хулигани Олимпије из Љубљане отерали су вечерас Шпанца Алберта Ријеру са конференције за медије на којој је представљен као нови тренер словеначког тима, пренели су медији у Словенији и региону.

Група од 20 хулигана, који су углавном носили маске преко лица, пришла је столу за којим су седели Ријера и председник Олимпије Адам Делијус.

"Ниси добродошао овде", поручио је један од чланова "Грин Драгонса" Ријери, а потом се обратио и Делијусу:

"С тобом ћемо се обрачунати на другачији начин", преносе медији у Словенији.

Ријера је најпре покушао да пронађе заједнички језик са навијачима, али је на крају напустио конференцију.

Ријера је у каријери, између осталих клубова, наступао за Манчестер сити и Ливерпул, а каријеру је завршио 2016. у словеначком Копру.

Ријера пре Олимпије није имао самосталан тренерски посао, а радио је као помоћни тренер у Галатасарају.

Шпанац је на клупи наследио легендарног хрватског и југословенског фудбалера Роберта Просинечког, који је добио отказ због несугласица са управом.

Питање је да ли ће Шпанац након свега остати у Словенији.

Адам Делијус, немачки милионер, иначе агент за продају некретнина, и његови сарадници у октобру прошле године наследили су руковођење Олимпијом од Милана Мандарића.

Подсетимо, Просинечки је пре два дана оштро говорио о управи Олимпије.

"Пуно сам година у фудбалу и никада у животу нисам радио с таквим преварантима и лажљивцима. Апсурдан је начин како воде клуб, овако нешто не би режирао ни Алфред Хичкок", поручио је, између осталог, Просинечки.