Читај ми!

Партизан прејак за Трнаву, Андраде се представио голом

После пораза од Клужа (1:0) у првом пријатељском мечу на припремама у Словенији, уследило је далеко боље издање фудбалера Партизана у дуелу са Трнавом и убедљива победа од 3:0 (2:0). Меч је одигран у Кидричеву. Столица: Радује ме жеља момака, Андраде је донео квалитет.

Црно-бели су стигли до убедљиве победе, а стрелци за тим тренера Илије Столице били су Квинси Мениг, Александар Лутовац и новајлија Патрик Андраде који се голом на дебију представио саиграчима, навијачима и управи клуба из Хумске.

Партизан је меч почео у следећем саставу: Стевановић - Филиповић, Јевтовић, Шеховић, Урошевић - Фејса, Натхо, Андраде, Лутовац Мениг - Холендер.

У наставку меча прилику су добили голман Поповић, Саничанин, Терзић, Баждар, Петковић, Сташевић и Влаховић.

Тренер црно-белих Илија Столица на утакмици против Трнаве није могао да рачуна на нападаче Рикарда Гомеса и Марка Миловановића који су лакше повређени.

Генералну пробу пред почетак нове сезоне Партизан ће имати 2. јула у Грацу против турског Фенербахчеа, који је и потенцијални ривал црно-белих у квалификацијама за Лигу Европе.

Столица: Радује ме жеља момака, Андраде је донео квалитет

"Резултатски можемо да окарактеришемо ствари да је ова проба била успешна. Видели сте колико измена и момака на неким неприродним позицијама. Шеховиц је играо на три позиције, Филиповић на две. Ситуација је таква. Оно што радује је воља и жеља момака да све ово испуне. Најважније је да су показали против оваквог противника много добрих ствари. У добром правцу то иде и можемо да будемо задовољни", изјавио је Столица.

Тренер црно-белих осврнуо се и на деби везисте из Зеленортских Острва Патрика Андрадеа, који је први меч у дресу Партизана обележио голом за 3:0.

"Андраде је физички издржао 60 минута. Он је са нама недељу дана. У неколико потеза се видело је да је његов квалитет неспоран. И као момак је донео неспоран квалитет. Видели смо позитиван резултат и то је најважније. Позитивне ствари су важне, на њима се прави темељ за даље, а негативе су ту да их изанализирамо и видимо шта даље", рекао је Столица.

После пораза од Клужа (1:0) и тријумфа над Трнавом (3:0) у Словенији, Партизан ће припреме окончати дуелом против Фенербахчеа 2. јула у Грацу.

"Увек је жеља била свих нас да имамо што је могуће квалитетније противнике. Јесте да је неуобичајено да Фенер буде противник, а могућ је ривал у квалификацијама. Желели смо доброг противника и добар амбијент, али то је ривал који припада Партизану. Најважније је да се опораве момци, Рикардо, Сале Зђелар, Вујачић који је имао одређених проблема. Ситуација која нам је онемогућила да имамо све играче на окупу је узроковала да имамо друге који су имали много минута. Припремамо се за Фенербахче, и што је још важније за почетак првенства", закључио је Столица.

 

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво