Читај ми!

Славко Перовић: Раднички и Крагујевац су моја кућа

Раднички и Крагујевац су моја кућа. Све што сам обећао пре годину и по дана када сам дошао - остварио сам. А то је прве године улазак у Суперлигу, друге опстанак и промоција једног младог играча од кога ће клуб зарадити, изјавио је спортски директор Крагујевчана Славко Перовић.

Перовић је функцију у Радничком преузео након што је 2020. године завршио играчку каријеру током које се афирмисао у Црвеној звезди, био млади репрезентативац, а касније је играо у Турској и Румунији.

Када је рекао збогом фудбалу, у играчком смислу, одлучио да се врати у родни Крагујевац и да се лати посла - како да Раднички вине у врх Суперлиге Србије.

"Све је то остварено Остали смо у лиги, промовисали неколико младих од којих је Лукић најбоље искористио шансу и сада је један од најтраженијих младих голмана Европе. Тај успех клуба је несто сто су егзактне чињенице. Направили смо најтежи корак, а то је опстанак прве године у Суперлиги са минималним буџетом."

"Научили смо доста и из својих и из туђих грешака и сада доста спремнији дочекујемо сезону. Циљ је да будемо бољи него прошле у сваком погледу, а уколико нам се укаже шанса за нешто више, сигурно ћемо је искористити", најављује Перовић.

Није тајна, било је успона и падова у игри тима, што је некако и нормално када се ради о клубу који се вратио у елиту.

" Довео сам Андрића, Гајића, Пишчевића, Милисављевића, играче који су имали лоше сезоне или нису играли неки период и у њима ипак препознао појачања која могу да нас оставе у лиги и поред много предрасуда. И да су управо ти играчи уз староседиоце изнели највећ део борбе за опстанак", каже Перовић.

Али, уз сјајне игре и резултате, нарочито у другом делу сезоне, Раднички је кроз бараж успео да остане у елити.

"Није било лако довести тренера Ненада Лалатовића, уложио сам велики труд и убедио га да преузме екипу када смо били последњи. На крају он је уз играче најзаслужнији што смо остали у лиги, хвала му на томе. Владају разне предрасуде када је он у питању, ја са тим човеком никада нисам имао ни микро проблем и мислим да је један од најбољих тренера у региону. Помогао нам је пуно и врата Радничког су му увек широм отворена", додао је Перовић.

Како истиче, наредне сезоне покушаће Шумадинци да се умешају у борбу за излазак у Европу, предвођени својим кадром на клупи, новим-старим тренером Дејаном Јоксимовићем, који је увео тим у Суперлигу, али је због недостатка профи лиценце, морао да препусти улогу првог тренера колегама.

Сада је добио шансу каријере, па ће уз подршку играча, стручног штаба, навијача и агилне Управе покушати да је искористи...

У клуб су стигла четири вредна појачања - после крилног играча Душана Стоиљковића и искусног дефанзивца Душана Цветиновића, Дамјан Крајишник из Металца и Филип Ивановић, повратник у српски фудбал из Азербејџана.

"Хоћемо да направимо баланс младости и искуства, где од искусних играча очекујемо да изнесу целу причу, а од млађих да од њих "упијају" и уче и да једног дана клуб заради на њима. Сматрам да Раднички у будућности мора да живи од играча из своје академије и промоцијом по једног младог из пројекта сваке године."

"То је пример голмана Огњена Лукића, кога смо довели као резервног чувара мреже омладинаца Графичара, а данас је омладински репрезентативац, пројекат клуба и неко од кога ће Раднички профитирати новац, први пут у последњих 10 година, после Филипа Костића", истиче Перовић и додаје како се нада да ће клуб у наредном периоду продајом сезонских карата и потписавањем неколико спонзорских уговора ту ситуацију додатно побољшати.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво