Читај ми!

Држава Звезди и Партизану неће толерисати неплаћање пореза, откривено и колико су новца добили

Поруке државе о нултој толеранцији на неплаћање дугова данас су послате на адресу највећих спортских клубова у земљи – Црвене звезде и Партизана. Најављeно је да ће убудуће из буџета више новца добијати мањи клубови, у централној Србији, на југу и на северу.

Држава никоме неће толерисати неплаћање пореза, па ни највећим националним клубовима – поручује председник државе.

"Велики су дугови ФК Партизан и ФК Црвена звезда. Верујем да ће моћи да у складу са унапред припремљеним планом реорганизације и репрограмом, како ми то називамо, плаћају своје обавезе. У противном, уследиће блокада и стечај", изјавио је председник Србије Александар Вучић.

Према подацима Министарства финансија, од 2012. до 2022. Фудбалски клуб Црвена звезда добио је од државе 17,6 милиона евра и 40,5 милиона евра од спонзора Гаспрома.

Истовремено, Партизану је држава уплатила 14 милиона евра, без спонзорског уговора. Сада Звезда држави за порез дугује 859,7 милиона динара, а Партизан милијарду и 299 милиона динара.

"Изашли смо са тачним цифрама. То да ли неко признаје, не признаје камате или не знам шта, камата је саставни део пореског оптерећења за свакога у овој земљи, тако и за те клубове. И порез ће морати да плате сви. То је наша кључна порука и ФК Црвена звезда и ФК Партизан и Кошаркашки клуб Партизан, а најмање дугује КК Црвена звезда што се пореза тиче, али сви ће морати да плате порез", додао је Вучић.

Од 2012. до 2022. Кошаркашки клуб Црвена звезда добио је од државе 26 милиона евра, Партизан 24,4 милиона. Звезда за порез дугује 96,6 милиона динара, а Партизан 647,7 милиона динара и о томе црно-бели нису хтели да говоре.

"Ми смо у периоду од 2012. до данашњег дана измирили 7.770.000 евра за ПДВ. Данас смо конкретно уплатили 56.000 евра за ПДВ и ми ћемо наставити. И ми ћемо нашу обавезу измирити, јер то је наша обавеза према нашој држави, ако очекујемо помоћ од државе", изјавио је председник КК Црвена звезда Небојша Човић.

Држава је улагала и у друге спортске клубове, али знатно мање него у Црвену звезду и Партизан. Улагаће и даље, али знатно равномерније, најавио је председник државе.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи