Читај ми!

Црногорци и Шкоти декласирали супарнике на гостовању, Босанци сигурни у Лиги нација

Фудбалери Црне горе надиграли су селекцију Руминије са 3:0, а Шкоти су декласирали тим Јермерније са 4:1 на гостујућим теренима у утакмицама четвртог кола лиге Б у Лиги нација. На домаћем терену Босанци су надиграли тим Финске са 3:2.

Репрезентација Црне горе је деласирала селекцију Румуније, а играч одлуке је био Стефан Мугоша који је чак три пута затресао мрежу на гостујућем терену.

Прво је у 42. минуту главом послао лопту у мрежу домаћина, а онда је то поновио у 56. и 63. минуту за коначних 3:0 захваљујући чему су дошли до 4 бода и трећег места у групи 3 лиге Б у Лиги нација.

Исти број бодова има и Финска коју су на свом терену Босанци надиграли са 3:2 после неколико резултатских обрта.

Прво су домаћини повели из једанаестерца већ у 5 минуту поготком Миралема Пјанића, али су гости изједначили само пет минута касније поготком Рему Пукија, да би само осам минута касније повели и са 2:1 поготком Бењмина Калмана, да би десетак минута касније Един Џеко изкедначио на 2:2 са колико се и отишло на полувреме.

У наставку се развијала равноправна борба све до 58. минута када Един Џеко сјајнин шутом са руба шестнаестерца пласира лопту за коначних 3:2.

У групи 3 лиге Б Лиге нација Босна и Херцеговина је тренутно прва са 5 бодова, Финска је друга са 4, а са истим бројем бодова трећа је Црна гора док су Румину трећи са 3 бода.

На гостовању су убедљивио славили и фудбалери Шкотске у дуелу са Арменијом. 

Фудбалери Јерменије су одлично почели меч на свом терену и чак повели у шестом минуту голом Бихакхсјана, али су Шкоти десетак минута касније изједначили поготком нападача Саутемптона Стјуарта Армстронга.

А онда се у 44. минуту догодио вероватно и кључни моменат меча јер домаћини остају са играчем мање јер је домаћи фудбалер Арман Ховханисјан добио два жута картона због погибљедног старта, онда и због ударања противника без лопте.

Већ пар минута касније у судијској надокнади Стјуарт Армстронг постиже и други гол за вођство од 2:0.

У другом полувремену гости су доминирали на терену, Мекгин и Адамс су погоцима у 50. и 54. минуту експресно дотукли домаћу селекцију, а домаћини су у судијској надокнади остали и безјош једног играча због другог жутог картона.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи