Читај ми!

Канада на мундијалу после 36 година, играчи са Борјаном на челу бојкотују тренинге

Фудбалски репрезентативци Канаде бојкотовали су тренинге током викенда уочи пријатељског меча са Панамом, пошто се играчи нису договорили са челницима националног савеза у вези са премијама за пласман на Светско првенство у Катару, преносе локални медији.

Канадски Си-Би-Си наводи да су отказани тренинзи репрезентативаца Канаде у Ванкуверу.

"Фудбалски савез Канаде тренутно преговара са репрезентативцима око фер и правичне надокнаде играчима за пласман на СП у Катару", наводе локални медији.

Репрезентативци Канаде, са капитеном Миланом Борјаном на челу, месецима чекају нови уговор са Савезом, који укључује и премије за пласман на мундијал, као и будуће наступе у националном тиму.

Канадски савез је предложио да играчи добију 10 одсто од 10 милиона долара, колико је Канада добила за пласман на СП. Међутим, фудбалери траже четири милиона долара која би била подељена између 33 играча која су наступила у квалификацијама за мундијал.

"Мислим да је фер оно што играчи траже. Не желимо да будемо третирани другачије од екипа са којима нас упоређују. Желимо да нас поштују, а не да нас искоришћавају", рекао је један од најискуснијих играча Џонатан Осорио.

Канадски репрезентативци су тражили више од две улазнице за своје породице на мундијалу, колико им је Савез до сада обезбедио.

Утакмица између Канаде и Панаме требало би да буде одиграна ноћас, један сат иза поноћи по централноевропском времену.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи