Читај ми!

Париз је фудбалски центар света - Ливерпул и Реал играју за титулу шампиона Европе (21.00, РТС1)

Фудбалери Ливерпула и мадридског Реала играју финални меч у Лиги шампиона. Два трофејна европска клуба играју у Паризу један меч који доноси титулу шампиона Европе и улазак у вечне фудбалске књиге Старог континента. Утакмица се игра на стадиону "Француска" у 21.00 час, уз директан пренос на нашем Првом програму.

Дуга сезона у Лиги шампиона дошла је до последњег чина - Ливерпул и Реал боре се у Паризу за титулу шампиона Европе.

Две екипе које су највише показале ове сезоне у елитном такмичењу имаће прилику да победом над реномираним противником додају још један значајан пехар у трофејне витрине.

Реал јури своју 14. шампионску титулу, Ливерпул седму, чиме би се клуб са "Енфилда" изједначио са Миланом на другом месту вечне листе освајача престижног такмичења.

Екипа Карла Анчелотија некако је из сенке дошла до финала такмичења, али далеко од тога да својим играма на терену то није заслужила.

Мадриђани су елиминисали најпре Пари Сен-Жермен, затим Челси, па у полуфиналу екипу Манчестер ситија, а занимљиво је да су свакој од ове три екипи бар у једној утакмици дали три поготка.

Ливерпул је имао кудикамо лакши пут до финала, а екипа Јиргена Клопа била је боља од Интера, Бенфике и Виљареала.

Карим Бензема већ је постигао 15 погодака ове сезоне у Лиги шампиона и и права је ударна игла "краљевског" клуба, док главну снагу екипе чини преискусни везни ред Модрић-Крос-Каземиро.

Клоп се на другој страни узда у убојитост Мухамеда Салаха и Садија Манеа, уз све бољег Луиса Дијаза, док је ослонац тима одбрамбена осовина Алисон-Ван Дајк-Конате.

У првом међусобном финалу, сада већ давне 1981. године, Ливерпул је био бољи минималним резултатом 1:0, а занимљиво је да се и тај дуел играо у Паризу, додуше на "Парку принчева". 

Две екипе састале су се у финалу и 2018. године, када је Реал тријумфом од 3:1 у Кијеву дошао до своје последње титуле шампиона Европе.

"Црвени" су спремни да се надигравају са Мадриђанима, делују као екипа која зна како се освајају трофеји, иако је титула у Премијер лиги измакла за длаку, а сигурно желе да се освете ривалу за болан пораз пре четири године.

Управо је то био и последњи међусобни дуел две екипе, а у последњих пет дуела ова два тима није било нерешеног резултата - три пута је славио Реал, два пута је Ливерпул излазио као победник.

Главни судија утакмице је Француз Клермон Турпан.

Директан пренос са стадиона "Француска" је на Првом програму РТС-а од 21.00 сат, док кретање резултате и све најзанимљивије новости из Париза пратите на нашем порталу.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи