Читај ми!

РТС у Паризу – Све спремно за финале Лиге шампиона, занимљиве цене на стадиону

На стадиону "Француска" у Паризу обављају се последње припреме пред финале Лиге шампиона између Ливерпула и Реал Мадрида, заказано за суботу од 21.00. У Град светлости током целе недеље пристижу иконе светског фудбала и делује да ће и овогодишње финале бити заиста спектакуларно.

Париз је ових дана фудбалски центар света.

Реал Мадрид и Ливерпул ће укрстити копља у великом финалу у суботу и покушати да дођу до "ушатог пехара" намењеног шампиону Европе.

Меч се игра на стадиону "Француска", чији је капацитет око 75.000 места.

По четвртину контингента карата добили су шпански и енглески клуб за своје навијаче.

Навијачи широм света, карте у званичној продаји могли су да купе до 28. априла, а цене су се кретале од око 70 до 700 евра.

Улазнице за ложе, као и остала повлашћенија места, кретале су се од око 5.000 до 9.000 евра.

Новинари РТС-а посетили су стадион "Француска" дан пред спектакуларно финале.

На стадиону се врше последње припреме, изводе генералне пробе и брине се о сваком детаљу који може утицати на сутрашњу представу.

Увек су занимљиве и цене пића, хране и грицкалица на стадионима у финалима.

Тако се за чашу пива мора издвојити девет евра, отприлике исто толико коштају сендвичи, нешто је скупљи хот-дог, док је најјефтинија грицкалица 3,5 евра, колико кошта чипс од 45 грама. 

Што се тиче самог фудбала и очекивања од резултата, мишљења су подељена. 

И док неки тврде да ће Реал још једном успети да помрси рачуне на папиру јачем ривалу, други мисле да ће Ливерпул ипак оправдати улогу благог фаворита и поновити успех из сезоне 2018/19.

Занимљиво је да су се ове две екипе састале у финалу 2017. године, када је Реал победио са 3:1. 

Реал је апсолутни лидер у броју трофеја шампиона Европе, са чак 13 "ушатих пехара", док је Ливепрул шест пута био на врху Европе.

Финале је утакмица у којој се свашта може догодити и у којој се ништа не може предвидети.

Ипак, оно што је сигурно јесте то да нас очекује прави спектакл, како на терену, тако и на трибинама стадиона у Сен Денију, у северном делу Париза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво