Читај ми!

Манчестер Сити је шампион Енглеске

Фудбалери Манчестер Ситија, после великог преокрета и тријумфа над Астон Вилом у последњем колу Премијер лиге, освојили су четврту титулу у последњих пет сезона.

Манчестер Сити је уочи последњег кола имао један бод предности и шест голова више у позитивном билансу гол-разлике у односу на Ливерпул.

Сваки тријумф, без обзира на резултат дуела на Енфилду, доносио је Ситију титулу, осму у историји (Астон Вила је, узгред, тим који је освојио седам титула – а сматра се, с правом, можда и најважнијим клубом који је учествовао у оснивању Фудбалске лиге 1888. године).

И Сити је одиста нападао од самог почетка, доминирао је како то ова екипа и ради, али није успевао да створи јаснију прилику. Први ударац на гол припао је Астон Вили. И био је то гол који је постигао Мети Кеш у 37. минуту.

У другом делу Сити је нападао са још већом жестином, али осим пар прилика то није донела много тога. Наредни гол, сада у 69. минуту, поново је био дело фудбалера Астон Виле. Кутињо, који је некада, наравно, играо за Ливерпул, био је стрелац.

А онда се све променило у пет минута и 36 секунди… Илкај Гундоган је ушао у игру и постигао гол у 76. минуту. Два минута касније Родри је био прецизан, да би велики преокрет био комплетиран Гундогановим голом у 81. минуту.

Ливерпул је, такође, губио против Вулверхемптона. Играо се трећи минут када је Нето постигао гол, али је изједначење донео Мане у 24. минуту.

Ливерпул је до свог вођства стигао који минут после Ситија, када је Салах погодио играо се 84. минут.

Робертсон је поставио коначни резултат (3:1) у 89. минуту.

У Лигу шампиона, осим поментуа два клуба и Челсија који је трећи на крају, иде и Тотенхем. Арсенал је пети и он, као и Манчестер јунајтед на шестом месту, иде у Лигу Европе, док ће се Вест Хем такмичити у Лиги конференција јер сезону завршава као седми.

Из лиге испада, поред Норича и Вотфорда, екипа Барнлија, од које је бољи био Њукасл са 2:1. Лидс се спасао победом од 2:1 у гостима на стадиону екипе Брентфорда.

Резултати последњег кола:

Манчестер Сити - Астон Вила 3:2

Ливерпул - Вулверхемптон 3:1

Барнли - Њукасл 1:2

Челси - Вотфорд 2:1

Брентфорд - Лидс 1:2

Арсенал - Евертон 5:1

Норич - Тотенхем 0:5

Лестер - Саутемптон 3:2

Кристал Палас - Манчестер Јунајтед 1:0

Брајтон - Вест Хем 3:1

Табела:

Манчестер Сити 93

Ливерпул 92

Челси 74

Тотенхем 71

Арсенал 69

Манчестер Јунајтед 58

Вест Хем 56

Лестер 52

Брајтон 51

Вулверхемптон 51

Брајтон 49

Кристал Палас 48

Брентфорд 46

Астон Вила 45

Саутемптон 40

Евертон 39

Лидс 38

Барнли 35

Вотфорд 23

Норич 22

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво