Читај ми!

Станковић: Циљ савршено јасан пред 40.000 навијача

Црвена звезда дочекује екипу Вождовца у оквиру седмог кола плеј-офа и уједно последњег у Суперлиги Србије за ову сезону. Сусрет почиње у 18.30. Црвено-белима је бод довољан да освоје пету у низу и 33. укупно шампионску титулу. Шеф стручног штаба Дејан Станковић истакао је да је циљ савршено јасан и да очекује више од 40.000 навијача на трибинама.

Црвено-бели са нестрпрљењем очекују последњи меч сезоне у коме желе да остваре повољан резултат и овере титулу шампиона Србије. Како је рекао Станковић екипа је спремна и сви желе да играју.

"Доста пута смо причали о саставима, али не бих детаљније улазио у то. Знамо наш циљ, још у јануару смо рекли да имамо 16 утакмица - 16 финала, тако да извешћемо најјачи тим, како физички, тако и ментално. Нема разлога да буде другачије сутра и да одступимо од тога."

Говорио је и о формацији и о томе да ли ће екипа на терен истрчати са једним или два центарфора.

"Спремам утакмицу по утакмицу и то да ли је један, два, три или четири шпица, нама није мењало много тога, јер знамо шта нам је чинити. Свесни смо да утакмица траје 90 минута и да морамо да будемо прави у сваком тренутку."

Похвално је тренер Звезде говорио о екипи Вождовца.

"Желе да играју фудбал ко год да је противник, било да су домаћини или гости. Два пута смо се сусрели са њима, знамо им врлине и мане, али исто тако смо свесни да ћемо играти код куће пред 40 хиљада људи. Спремни смо у потпуности за меч. Да ли бих довео неког из Вождовца у Звезду? Радије бих задржао ове играче које тренирам."

Улаз на утакмицу је бесплатан, а атмосфера на трибинама ће бити незаборавна.

"Звезда је урадила феноменалну ствар са барјацима да се вратимо неколико година и деценија у прошлост и сигуран сам да ће то бити много лепо. Не могу да се одлучим која комбинација боја ми се свиђа, али ћу да купим сваки како би ми остали за успомену."

Млади дефанзивац Страхиња Ераковић нашао се на ширем списку репрезентације Србије за утакмице Лига нација.

"То је шири списак. Да не буде од превеликих очекивања - превелико разочарење. Видећемо шта ће наш селектор изабрати, за које ће се играче одлучити у овим чудним терминима. Они који буду играли Лигу нација, неће имати ни дан одмора, а видели смо реакцију тренера Ливерпула - Јиргена Клопа шта мислим о тим летњим терминима, где ће сви они који буду са репрезентацијом, морати директно да се јаве на припреме. Онда је на нама тренерима да то амортизујемо, јер је сезона била веома исцрпна, а ми ћемо одиграти 56 утакмица."

Открио је Станковић и за кога је навијао у финалу Лиге Европе.

"Била је добра утакмица, право чврсто финале. Ако ме питате да ли сам навијао да изгуби Ренџерс - заиста нисам, али сам навијао за Филипа Костића, јер је реч о момку коју има феноменалну сезону. На крају је трофеј заслужено отишао у Франкфурт", закључио је Станковић и додао да не размишља о томе ко ће бити четврти представник Србије у Европи наредне сезоне.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво