Читај ми!

Станковић: Неће бити тешко спремити играче, знамо наше циљеве

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић изјавио је да су играчи црвено-белих спремни за дуел са Новим Пазаром у полуфиналу Купа Србије, који се игра у среду од 18,30 часова.

"Неће бити тешко спремити играче за оно што следи, цела година је таква, доста је утакмица, већ 52 ове сезоне, и свесни смо шта нам доноси сутрашњи резултат при остваривању циљева. Умор се брзо преброди, свака следећа утакмица је најбитнија, тако да ћемо бити спремни за сутра. Што се тима тиче, направићемо неку ротацију сигурно, има момака који су спремни и орни да играју, као и сви остали, али видећемо данас после тренинга ситне детаље. Има пар њих који се жале на лакши замор или повреду, не верујем да ћу ризиковати са њима, али сачекајмо још мало. Сан сваког тренера је да му екипа отвори меч на почетку, али ово је нокаут фаза такмичења и утакмица се игра 90 минута. Да ли ћемо ривала сломити на почетку, средини или крају није толико важно, али пролазак у финале јесте", рекао је Станковић.
 
 
Он је похвалио узлазну форму фудбалера Новог Пазара.
 
"Нови Пазар у последње време одлично игра, организовани су, направили су огроман искорак ка остварењу циљева, а то је опстанак у Суперлиги и то изгледа много добро. Колега Сивић је остварио позитиван утицај на игру Новог Пазара. Имали су проблеме, мењали, али доласком старијег колеге који је много таквих ситуација прошао и неко је ко верује у свој рад, то је дошло на своје и очекујем лепо надмудривање. Ово је једна утакмица, а када је такав случај, онда је то незгодно, поготово ако се преписује да смо већ добили, онда постаје два пута теже. Међутим, играмо на нашем стадиону, пред нашим навијачима, за које из срца желим да их буде што више, јер се полако приближавамо крају и наши момци су заслужили подршку. Још једна утакмица у низу ка нашем циљу. Да ће бити тешко - хоће, а од нас зависи колико", истакао је Станковић.
 
Станковић је пред овај меч има само речи хвале за норвешког нападача Охија.
 
”Верујем у њега. Сви верујемо у њега, јер је доступан и лојалан групи. Дође моменат нападачима да их неће гол, нису у ритму и слично, а Охију је требало мало времена да се врати. Очекујем ефикасност од свих који буду играли", навео је тренер Црвене звезде, а потом се осврнуо на још једног странца у својој екипи.
 
"Свако ко долази у Звезду, да ли као играч, тренер, функционер, жели да се златним словима упише у историју. Бен је то урадио и надам се да неће бити једини који ће исписати нову историју и златним словима се уписати у Звездине књиге. Он све то заслужује", додао је Станковић.