Читај ми!

Шта чека Србију на жребу за СП – ноћна мора или група снова

У ишчекивању жреба за групну фазу Светског првенства у Катару, многи се баве прогнозама и предикцијама које би то ривале "орлови" могли да извуку и са ким ће укрстити копља. Као и увек, постоји нека најгора, као и релативно најбоља опција, међутим оно што је сигурно за обе јесте да ће бити врашки тешке, као и да се Србија неће унапред предати.

Фудбалска грозница изазвана овогодишњим Светским првенством које се одржава у Катару увелико је почела.

Неки ће са разлогом рећи да није ни престајала од самог почетка квалификација.

Сигурно је то да ће уље на ватру бити додато након данашњег жреба у Дохи, заказаног за 18.00 часова по нашем времену. Директан пренос је на Првом програму РТС-а.

За сада је познато 29 од 32 учесника Мундијала, који ће данас сазнати своје противнике и кренути у детаљне анализе истих.

Шешири

Србија се налази у трећем шеширу жреба, у којем се такође налазе и Сенегал, Иран, Мароко, Јапан, Тунис, Пољска и Северна Кореја, те се са њима наравно неће моћи састати.

Што се тиче осталих ривала, јасно је ће увек постојати "група смрти", као и онај потенцијално и само на папиру лакши пут, тј противници у групи.

Готово извесно је да је најлакши противник из првог шешира домаћин, селекција Катара.

Сви остали учесници Мундијала из првог шешира важе за изразите фаворите које желите да избегнете, тј са којима играте јер вам се судбина укрстила путеве.

У првом шеширу налазе се Бразил, Белгија, Француска, Аргентина, Енглеска, Шпанија и Португалија.

Са последњом селекцијом "орлови" су показали да могу да се надмећу, што може улити самопоуздање играчима и против осталих потенцијалних ривала из овог шешира.

Када се погледа други шешир, јасно је да лаких ривала заиста нема, али засигурно има лакших од осталих.

Тако из тог шешира треба избећи Немачку и Холандију, које готово да имају квалитет екипа из првог шешира.

Ипак, чак ни оне не толико звучно јаке репрезентације, имају више него квалитетан и уигран састав, што се дало видети на примеру Данске са којом су се "орлови" недавно неуспешно састали.

У другом шеширу су још Мексико, Уругвај, Швајцарска, САД и Хрватска. 

Последњи, четврти шешир са собом носи неколико трикова и зечева које треба избећи, или пак оних које желите да извучете више од осталих.

Четврти шешир чине Камерун, Канада, Еквадор, Саудијска Арабија, Гана и преостале три селекције које кроз плеј ин квалификација јуре пласман на Светско првенство (Украјина/Шкотска, Аустралија-УАЕ/Перу, Костарика/Нови Зеланд).

Многи са разлогом сматрају да је последњи шешир веома занимљив и да све селекције поседују квалитет који може "откинути" бодове на папиру јачим репрезентацијама и тако потпуно закомпликовати групе.

(Не)жељени противници 

Ако погледамо које су то пожељне и непожељне групе у којима би Србија могла да се нађе, резултати су веома занимљиви.

Потенцијална "група смрти" гласила би: Француска, Немачка, Србија, Канада.

Знатно пожељнија група била би: Катар, САД, Србија, Саудијска Арабија.

Ако би Србија хтела да наплати неке старе дугове, за то би послужила група: Аргентина, Хрватска, Србија, Гана.

Није немогуће да се деси и бизарна ситуација да "орлови" упадну у неку "осветничку" групу и састану се са истим селекцијама као и на прошлом Мундијалу: Бразил, Швајцарска, Србија, Костарика.

Било како било, јасно је да лаких задатака и противника на Светском првенству неће бити.

Свака селекција која је изборила, или која ће изборити пласман, поседује квалитете и заслужено ће се наћи у Катару.

Ипак, тим Србије, на челу са Драганом Стојковићем Пиксијем доказао да је да се не плаши фаворита, не плаши изазова, успеха, али и неуспеха.

Доказали су "орлови" да им се игра фудбал и да знају да га играју и надамо се да ће то бити случај и на Мундијалу, где ће се свет боље упознати са тим какав фудбал и какве играче има репрезентација Србије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи