Читај ми!

Сјајној Звезди срећа поново окренула леђа, пирова победа над Ренџерсом у Београду

Фудбалери Црвене звезде завршили су такмичење у Лиги Европе у осмини финала, пошто су у двомечу поражени од Глазгов Ренџерса, укупним резултатом 4:2. Звезда је у реванш утакмици победила шкотског шампиона 2:1 и, упркос елиминацији, остаће јој за утеху потпуно заслужени тријумф.

Екипа Дејана Станковића је у други дуел ушла са заостатком од три гола, али и великом надом да пред својим навијачима може до подвига.

Црвено-бели су пред око 50.000 људи на стадиону "Рајко Митић" кренули офанзивно и на уму имали само једну ствар – брзи гол.

Надали су се навијачи домаћих да могу да се понове неки велики преокрети из прошлости, а те наде подгрејане су већ у 10. минуту, када је Мирко Иванић донео предност Звезди.

Из корнера су кратко одиграли Александар Катаи и Гејлор Канга, Габонац центрирао у срце казненог простора, где је Иванић прихватио лопту грудима и послао је у мрежу.

Црногорски репрезентативац искористио је лошу реакцију противничких играча, први пут матирао Мекгрегора (у четвртој утакмици против Звезде) и моментално се догодила експлозија на трибинама.

Два минута касније на семафору је врло лако могло да буде 2:0 – Катаи је проиграо Иванића, овај шутирао искоса са леве страни, али је чувар мреже Ренџерса некако реаговао и спречио потпуни нокаут на самом почетку.

Ушло се у нешто мирнији ритам сусрета, Алфредо Морелос је повремено претио одбрани српског шампиона, без већег успеха, да би у 25. минуту одлични Милан Павков пропустио велику прилику. Лопта му је после гужве пала на ногу и имао је 1 на 1 са Мекгрегором, али је оклевао и слабо шутирао.

Изабраници Ђованија ван Бронкхорста некако су преживели, спустили лопту све до финиша првог дела игре, када је шкотски голман поново израстао у хероја, овога пута зауставивши изузетан ударац десног бека Кристијана Пичинија.

Тим резултатом отишло се на одмор, а по повратку на терен, Звезда је два пута у једном минуту озбиљно припретила. Прво је Канга забринуо ривала оштрим центаршутом из угла, да би се онда Охи сјајно заградио и замало омогућио Павкову лаган погодак, али додавање није било добро.

И онда, како то обично бива у фудбалу када се пропусти велики број прилика, уследи казна на супротној страни – и то сурова.

Игран је 56. минут када су момци у плавим дресовима први пут организовали прави контранапад и када је први пут од почетка сусрета "пукла" одбрана домаћина.

Пробио је Кент по левој страни, Пичини није могао да га стигне јер се повредио, а онда је лопта завршила иза Милана Борјана уз одбитак од Александра Драговића.

Тада је било јасно да је двомеч решен, али се црвено-бели нису предавали и наставили су да нападају. После затишја, уследио је десетоминутни период са три-четири невероватне прилике за Звезду.

Прво је Иванић два пута био близу другог поготка, онда и сјајан шут Канге, па одбитак и ударац резервисте Ел Фардуа Бена – Мекгрегор двапут успешнији. На крају и стопостотна за Милана Гајића (ушао уместо Пичинија) након центаршута.

Лопта није хтела у мрежу, а 40-годишњи голман Ренџерса израстао је у јунака са, веровали или не, укупно 12 одбрана.

До краја је Звезда ипак успела да тријумфује, пошто је Бен реализовао пенал у 93. минуту који је над Филипом Фалком скривио Камара.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се