Читај ми!

Станковић: Наша дужност је добар резултат

"Увек смо се базирали на томе да читамо противника и по њему се адаптирамо да ли ћемо бити офанзивни или дефанзивни и у којој формацији ћемо изаћи на терен. То је за нас небитно, показали смо у групи", рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић уочи првог меча осмине финала Лиге Европе против Ренџерса у Глазгову.

"Кад год будемо могли да изађемо у висок притисак - учинићемо то, кад год нам буде био потребан дефанзивни блок - имаћемо га. Нама су у игри сви резултати. Направили смо огроман искорак у Европи и ово је премија за наш клуб, играче и навијаче. Страха неће бити", изјавио је Станковић на конференцији за медије у Глазгову.

Станковић је додао да га радује што ће се меч играти на "распродатом" Ајброкс парку.

"Увек је лепо играти пред пуним стадионом, поготово после овога што нам се десило у последње две године, где су стадиони били празни на великим утакмицама. Имали смо то против Милана и осетили. Срећан сам што ће бити пун стадион и сигуран сам да ће тако бити у реванш. Наш задатак је да донесемо резултат који ће нам омогућити, као што ће и Ренџерс имати - ветар у леђа, а онда да и ми у Београду пред наших 60.000 навијача још једном покажемо да је Маракана 12. играч. Дужни смо им да дођемо са добрим резултатом у Београд, како би им омогућили да нас што боље подрже".

Звездин тренер нагласио је да ће још једна страница клупске историје бити исписана.

"Много пута сам говорио о томе. Имати могућност да пишеш историју у Звезди је посебна привилегија, а ми смо на добром путу и све зависи од нас. Утакмицу морамо довести у егал и у Београд донети добар резултат који ће нам дати шансу да прођемо даље. Не претим, по свим статистикама и анализама - Ренџерсу се даје предност. Ми од тога не бежимо и прихватамо све, јер смо навикли тако, с обзиром на то да су и у групним фазама неким другим екипама даване веће шансе. Нећемо одустајати, то је у ДНК нашег народа - да будемо поносни и да скупо продамо кожу. Верујем у сваки аспект наше личности, у моје играче и шта год да урадимо биће добро", поручио је Станковић.

Утакмица између Ренџерса и Црвене звезде игра се у четвртак од 21 сат.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво