Читај ми!

Пољска не жели да игра против Русије, одбили и Швеђани

Председник Фудбалског савеза Пољске Цезари Кулеша изјавио је да та селекција неће играти против Русије бараж за одлазак на Светско првенство у Катару, због ратних сукоба у Украјини. Фудбалско савез Шведске такође одбија да игра евентуални меч против Русије.

Фудбалери Пољске и Русије одлуком жреба требало је да се састану 24. марта у Русији.

Кулеша је на Твитеру саопштио да пољска селекција нема намеруигра против Русије, а упутили су и званичан допис Фифи.

Ову одлуку ФС Пољске подржао је најбољи играч и нападач Бајерна Роберт Левандовски, који је на друштвеним мрежама подржао став председника савеза.

"Ово је исправна одлука. Не могу ни да замислим да играм меч против репрезентације Русије у ситуацији у којој та земља врши оружану агресију на Украјину. Руски фудбалери и навијачи нису одговорни за ово што се догађа, али ми не можемо да се правимо као да се ништа не дешава", написао је Левандовски на Твитеру.

Ову одлуку јавно су подржали и бројни репрезентативци Украјине.

Управни одбор Шведског фудбалског савеза одлучио је да мушка репрезентација Шведске неће играти евентуални меч плеј-офа против Русије - без обзира на то где се меч игра. Савезни одбор такође позива Фифу да откаже утакмице плеј-офа у марту у којима учествује Русија.

"Апелујемо на Фифу да одлучи да се мечеви плеј-офа у марту у којима Русија учествује буду отказани. Али без обзира на то шта Фифа одлучи да уради, нећемо играти против Русије у марту, каже председник Шведског фудбалског савеза Карл-Ерик Нилсон.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије