Читај ми!

Футсалери Украјине надиграли Србију и одаљили је од четвртфинала

Футсалери Украјине савладали су Србију са 6:1 у мечу другог кола Групе А на Европском првенству у Холандији. Србија сада са два пораза у групи има мале шансе да се домогне четвртфинала.

Украјинци су од самог старта деловли боље. Чвршће су улазили у дуеле, наша одбран је лако испадала и то је резутирало са четири гола у нашој мрежи у првом полувремену. Наставак је донео нешто агресивнију игру наше селекције, али је противник затворио све прилазе свом голу и стигао до победе. У финишу сусрета још два гола противника и почасни погодак наше селекције.

Сјајну игру противника у првом полувремену у голове су претворили Зварич у другом минуту, Васић (ауто-гол) у шестом, Абакшин у 15, и Черњански у 19.

У другом полувремну знатно агресивнија игра наше селекције, створено је неколико стопостотник прилика, али је голман уграјине изашао као победник.

С друге стране нападачка игра наше селекције отворила је неколико контри Украјинаа, али нису успели да их реализују, тачније голман Момчиловић је успео да изађе као победник из дих дуела.

У финишу још три гола. Прво су Украјинци преко Зврича повећали на 5:0, да би ризик у игри наше селекције са играчем више у пољу, после одузете лопте Звирич претворио у погодак. У 38. минуту почасни погодак за нашу селекцију постигао је Томић. 

Да би се пласирали даље нашима сада треба пораз Холандије од Португалије, као и пораз Украјине од Португалије у последњем колу и наравно убедљива победа против домаћина Холандије у последњем мечу групне фазе такмичења.

Група А

Друго коло:
Србија - Украјина 1:6
Португалија - Холандија

Прво коло:
Србија - Португалија 2:4
Холандија - Украјина 3:2

Табела:
Португалија 3
Холандија 3
Украјина 3
Србија 0