Читај ми!

Тадић као Пикси: Нема евентуално, пролазимо групу у Катару

Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић истакао да ће “Орлови“ амбициозно приступити Светском првенству у Катару и сигурно проћи групну фазу такмичења. У опширном интервју за сајт Фудбалског савеза Србије, причао јe о томе колико ужива у улози капитена Ајакса, сарадњи са Стојковићем, асистенцијама Александру Митровићу...

Пред репрезентацијом су две провере у марту (Мађарска и Данска), затим у јуну мечеви Лиге нација. Може ли Србија до елит групе?

"Надам се. Доста је тешка група, све утакмице послужиће нам и као припрема за оно што нас очекује на Светском првенству. Не треба се, дакле, превише оптерећивати, али треба држати тај победнички менталитет. Покушати сваки меч решити у своју корист, да се доминира у нашем стилу. Овој Србији је место у А групи Лиге нације.", рекао је Тадић.

На питање може ли Србија евентуално да прође групну фазу и стигне до нокаут фазе на Светском првенству, капитен је врло специфично реаговао.

"Како бре евентуално (смех)... Нема евентуално, морамо да прођемо групу на Мундијалу у Катару, а онда степеницу по степеницу.", рекао је капитен фудбалера Србије Душан Тадић парафразирањући изјаву селектора Драгана Стојковића Пиксија уочи меча у Португалу.

Тадић је истакао и своја очекивања и плановима и у даљој фази такмичења.

"Да ли можемо да поновимо успех Хрвата из Русије? Можемо. Треба ићи постепено, степеницу по степеницу. Прво да прођемо групу, а онда идемо даље. Имамо велике планове, можемо да играмо са свима. Хоћемо свакога да победимо и покажемо да смо јако добра екипа. Мистер нам је рекао да гледамо себе, верујемо у себе, а раније смо више причали о другима, немој ово, пази оно...Увек смо се бавили више противником. То је прошло време, ово је нека друга Србија", изјавио је Тадић.

Између осталог капитен репрезентације је говорио и о односу са саиграчима, њиховим поређењима у медијима са страним играчима...

На питање ко је за Тадића већи таленат, ако је правилно тако поставити питање, Холанд или Влаховић, тј. за кога би као тренер издвојио 60-70 милиона евра, фудбалер Ајакса одговара:

„Мислим да је Влаховић већи таленат. Имају и много сличности, лева нога, високи су, јаки, доста брзи. Добро, Холанд је мало виши и имај тај дужи корак, али обојица су гладни голова. Мени је наравно дражи Душан, не само због имена, него пре свега квалитета", каже Тадић и осврће се на комуникацију с Александром Митровићем:

„Имам фантастичну комуникацију са Митром, на терену, ван терена. Доста голова смо постигли заједно, савршено се разумемо. Велика ми је част и задовољство играти са њим. Надам се да ће наша сарадња потрајати, јер буквално затворених очију можемо да играмо".

Посебно је истакао улогу селектора Драгана Стојковића закључивши да је донео српском фудбалу много више него што је остварени резултат у квалификацијама за СП 2022.

"Донео је осмех, срећу, донео је задовољство, харизму. Донео је доста позитивне енергије са свих страна. Све ово када се споји добије се оно што смо ми добили пласманом на Првенство света. Мислим да су са њим сви задовољни, јавност, играчи. Начин на који играмо је супер, напокон играмо офанзиван, леп фудбал за очи. Сви хоће да те гледају, сви хоће да нас бодре. Свака му част, стварно је задовољатво играти за њега.", истакао је Тадић..
Светско првенство у фудбалу почиње 21. новембра.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи