Читај ми!

Куп краља - Реал се провукао у Елчеу, Билбао елиминисао Барсу

Фудбалери Реала пласирали су се у четвртфинале Купа краља, пошто су после продужетака и преокрета савладали Елче 2:1. Барселона заустављена у осмини финала, Атлетик у Билбаоу славио 3:2, после продужетака.

Реал је на стадиону "Мануел Мартинез Валеро" у Елчеу исписао нове странице своје историје - први пут је "краљевски" клуб тријумфовао у једној утакмици у Купу краља када прима гол у продужетку.

Колико је незанимљиво било у 90 минута утакмице у Елчеу, играчи обе екипе су све надокнадили у додатних 30, када су виђена сва три поготка, али и два искључења.

Карло Анчелоти почео је меч са комбинованим саставом, напад је предводио Лука Јовић, док су у наставку у игру ушли Лука Модрић и Каземиро.

Ипак, гости нису успели да постигну погодак за 90 минута, домаћи се нису ни трудили нешто посебно, па је утакмица отишла у продужетке.

У 102. минуту искључен је искусни Марсело, који је фаулирао противничког играча као последњи играч одбране, а после слободног ударца Елче је повео, голом Вердуа.

Деловало је као да је све изгубљено за Реал, али су гости у другом продужетку дошли до преокрета - прво је Иско закачио лопту после шута Себаљоса, да би Еден Азар у 115. минуту голом прославио свој повратак на терен.

У финишу утакмице домаћи су покушали да дођу до изједначења, али је прво главни судија поништио њихов погодак, после сумњивог фаула у нападу, а онда је други жути картон добио Мила.

За разлику од Реала, Барселона није успела да се пласира у четвртфинале Купа, пошто је у Билбаоу поражена 3:2, такође после продужетака.

Домаћин је повео већ у другом минуту, после поготка Мунијаина, да би изједначио Феран Торес, својим дебитантским голом у дресу Барсе.

Нову предност баскијском тиму донео је Иниго Мартинез у 86. минуту, али је продужетке гостима донео Педри у последњим тренуцима регуларног дела.

Победу Атлетику и пласман међу осам најбољих екипа у Купу краља донео је Икер Мунијаин у 105. минуту меча и то са беле тачке. Претходно је лопта у руку погодила Албу, а капитен Баскијаца поставља коначан резултат на мечу.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво