Читај ми!

Графичар започео припреме; Голијанин: Да поправимо стање на табели, сан је гол Партизану

Фудбалски клуб Графичар започео је припреме за нову сезону. Први део припрема одрадиће се у Београду, а потом "Графосе" чека пут за Турску.

Графичар је довео и прва појачања у зимском прелазном року.

У питању су доскорашњи голман Мачве Страхиња Манојловић и одбрамбени фудбалер Марко Шишков који је дошао из екипе Борац Сакуле.

У наредних неколико дана, тачније до 20. јануара екипа Марка Неђића тренираће у Београду, а затим следи пут у Анталију.

Развојни тим Црвене звезде боравиће у Турској 14 дана и у том периоду одиграти четири контролне утакмице:

26. јануара против Зенита Б,
29. јануара против Локомотиве из Москве,
1. фебруара против Волгара и
2. фебруара против Левадије.

Једно од откровења првог дела сезоне за Графичар био је млади нападач Алексеј Голијанин. 

"Тежак је пут, огромна је разлика између омладинског и сениорског фудбала. Највећа разлика је у брзини, мораш брже да се ослобађаш лопте, да брже реагујеш, све је убрзаније, не можеш физички да доминираш, ми смо најмлађа екипа.Током претходне полусезоне имао сам улогу да улазим са клупе, постигао сам два веома битна поготка, али је све то заслуга целе екипе којој бих се захвалио. Голови су само нека награда мојих тренинга и тога што дајем себе", поручује Голијанин.

Графичар, једна од најмлађих екипа у Првој лиги Србије је доласком Марка Неђића на место тренера пронашла прави ритам и у финишу освојио седам бодова у три утакмице, што је било довољно за мирнији зимски сан.

"Променом стручног штаба смо добили на мотивацији. Боља је енергија, шеф Неђић је то подигао на виши ниво. Познаје нас, радио је са нама, игра се сличан фудбал. Све време нападамо, што би он рекао „мељемо" и нема повлачења", додаје Голијанин.

Као и сваком младом играчу на овим просторима, позив Црвене звезде је био неодољив.

"Били смо веома добра генерација у ОФК Београду, били смо ту браћа Митуљикићи и ја и добили смо позив да пређемо у Црвену звезду, а тај позив се не одбија. Сан сваког младог фудбалера је да заигра за први тим Црвене звезде. Тако и ја сањам, да излазим на терен, гледам пун стадион и гарантујем да бих дао 200 посто себе. Волео бих да на вечитом дербију дам гол у првом полувремену. Радовање би било трчање до севера", не крије своје снове Требињанин.

Графичар са припремама за новусезону креће у четвртак 13. јануара. После уводних неколико дана, следи одлазак у Турску на завршно брушење форме.

"Ја се надам да ћу до краја сезоне бити двоцифрен када је број голова у питању. Графичару је место у горњем делу табеле, ово није реално стање, али то је зато што нисмо имали иксуство, губили смо утакмице у којима смо водили чак и са 2:0. Ту је пресудно искуство, квалитет очигледно имамо, али у неком тренутку старије екипе знају неке ситнице које су веома битне и то нам је фалило. Неке од тих ситница су оне када мислиш да лопта неће доћи до тебе, неће пасти на то место, а она баш ту падне и ти се кајеш због тога. Ту се одвајају велики фудбалери од осталих", зрело резонује млади Голијанин.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара