Читај ми!

Минималац Партизана против Колубаре, црно-бели чекају пролеће са залихом од пет бодова

Победом над Колубаром у 21. колу Линглонг Суперлиге, фудбалери Партизана на зимску паузу одлазе са пет бодова предности у односу на вечитог ривала Црвену звезду. Црно-бели нису блистали у Хумској, али су голом Менига пробили чврст бедем гостију.

Партизан је против Колубаре дошао до бодово много теже него што се очекивало, па је екипа Александра Станојевића завршила први део сезоне на првом месту, са пет бодова вишка у односу на Црвену звезду.

Утакмица у Хумској није оправдала очекивања, црно-бели су тешко долазили до гола противника, а на крају је пресудио погодак Менига у 67. минуту, којим је Партизан дошао до 19. победе у сезони.

Великих кадровских проблема имао је Станојевић пред последњи меч у полусезони, ало то не оправдава лошу игру црно-белих у већем делу меча.

Гости из Лазаревца дошли су у Хумску са јасном намером да одбране свој гол, п голман црно-белих Стевановић уопште није имао посла за 90 минута фудбала.

Црно-бели су били бољи ривал, имали су теренску иницијативу, али су на тешком терену још теже стварали прилике за гол.

Већ у 10. минуту поништен је гол Миловановића због офсајда, да би најбољу прилику за домаћина пропустио Живковић, којем је голман Колубаре Станивуковић фантастично одбранио ударац са ивице казненог простора.

Станојевић је већ на полувремену извршио две офанзивне измене, у игру је ушао најбољи стрелац екипе Рикардо Гомеш, који је био ван строја претходних 10 дана.

Црно-бели су заиграли агресивније, што је донело резултат у 67. минуту. После корнера се створила велика гужва у петерцу гостију, а ана избијену лопту налетео је мениг и прецизним ударцем савладао Станивуковића.

До краја меча није било великих узбуђења, црно-бели су имали неколико опасних напада, али без завршнице, док гости нису успели озбиљније да угрозе гол Стевановића.

Партизан је још раније обезбедио титулу јесењег првака, а у пролећни део сезоне ући ће са пет бодова више у односу на Црвену звезду.

И то је једино чиме навијачи црно-белих огу бити задовољни.

Суперлига, 21. коло:

Среда:

Чукарички - Раднички 1923 2:0

Четвртак:

ТСЦ - Црвена звезда 2:3

Пролетер - Раднички Ниш 2:0

Субота:

Партизан - Колубара 1:0

Нови Пазар - Војводина 1:1

Напредак - Спартак 1:0

Недеља:

13.00 Радник - Младост

15.00 Вождовац - Металац

Табела:

1. Партизан 59
2. Црвена звезда 54
3. Чукарички 38
4. Војводина 30
5. Напредак 30
6. Раднички Ниш 27
7. Спартак 27
8. ТСЦ 26
9. Вождовац 26
10. Пролетер 24
11. Колубара 23
12. Радник 21
13. Младост 21
14. Нови Пазар 17
15. Младост 16
16. Раднички 1923 16

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво