Читај ми!

Партизан чека ривала у Лиги конференција, Звезда "прескаче" жреб у Ниону

Понедељак, 13. децембар, дан је када ће у седишту Европске фудбалске уније (УЕФА) бити организовани жребови за нокаут фазу три највећа такмичења – Лигу шампиона, Лигу Европе и Лигу конференција. Од 12 часова почиње извлачење парова осмине финала Лиге шампиона, али ће за српске клубове много интересантнији бити каснији програм. Црвена звезда "прескаче" жреб у Ниону јер се директно пласирала у осмину финала Лиге Европе (од 13.00 биће извлачени парови шеснаестине финала), док ће Партизан од 14 сати сазнати са ким ће играти на пролеће у Лиги конференција.

Неће Црвена звезда бити део жреба Лиге Европе овог понедељка, али ће помно пратити дешавања у Ниону јер ће сазнати имена потенцијалног ривала у даљем току такмичења.

Изабраници Дејана Станковића су као први у групи дошли до историјског резултата и прескочили једну рунду, због чега ће се на жребу наћи 25. фебруара 2022. године, дан након што мечеви плеј-оф нокаут рунде буду завршени.

То не значи да ће мањкати узбуђења, пошто ће ове сезоне у другом по јачини европском такмичењу играти великани попут Барселоне, Порта и Борусије Дортмунд, али и Аталанта, Севиља, Зенит...

Извлачење парова у Лиги Европе почиње од 13.00, када у Швајцарској буде завршено све што има везе са Лигом шампиона.

Србија ове сезоне има два представника која су презимила у Европи, пошто је Партизан успео исто да учини у Лиги конференција. Црно-бели су се као други у групи пласирали даље и током дана ће сазнати ко долази у Хумску.

Жреб почиње у 14 сати, а потенцијални ривали српском клубу су Селтик (Шкотска), Фенербахче (Турска), Лестер сити (Енглеска), Олимпик Марсељ (Француска), Митјиланд (Данска), ПСВ (Холандија), Рапид Беч (Аустрија) и Спарта Праг (Чешка).

У случају да то буде Митјиланд, Данци ће поново у Београд јер су били у истој групи са Црвеном звездом у Лиги Европе.

Екипе које момци Александра Станојевића не могу да извуку су Макаби Тел Авив (Израел), Бодо Глимт (Норвешка), Рандерс (Данска), Славија Праг (Чешка), ПАОК (Грчка), Карабаг (Азербејџан), Тотенхем (Енглеска)/Рен (Француска).

Партизан ће у нокаут фази Конференцијске лиге играти 17. фебруара у гостима, а онда 24. фебруара 2022. на свом терену у Хумској.

Већ је споменуто да програм у Ниону почиње у 12 и да на жребу неће бити Барселоне, први пут после скоро две деценије, али ће осталих 16 екипа једнако желети да подигну "ушати пехар".

Када се погледају шешири, очигледно је да ћемо већ у првој рунди нокаут фазе видети неколико дербија, због чињенице да су као другопласирани прошли Пари Сен Жермен, Атлетико Мадрид и бранилац титуле Челси.  

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи