Читај ми!

Партизан "на мишиће" до ремија са Анортозисом, довољно за европско пролеће

Фудбалери Партизана освојили су бод против Анортозиса (1:1), у последњем мечу групне фазе Лиге конференције, чиме су задржали друго место на табели и пласирали се у бараж за осмину финала такмичења.

Партизан је против Анортозиса имао само један циљ - да освоји бод и настави такмичење у Лиги конференције. На крају је циљ испуњен и то је мање-више једино чиме тренер Александар Станојевић може бити задовољан на овом дуелу.

Додуше, још једна ствар радује навијаче Партизана - млади нападач Марко Миловановић затресао је мрежу Кипрана и тако постигао гол у трећој узастопној утакмици, у три различита такмичења.

Миловановић је био стрелац у Купу Србије против Дубочице, затим у националном шампионату против Новог Пазара, да би својеврсни "хет-трик" комплетирао против Анортозиса у Лиги конференције.

Високи нападач искористио је у 20. минуту милиметарски прецизну асистенцију Милоша Јојића и глсвом затресао мрежу израелског голмана Цура.

Деловало је у тим тренуцима да је све на страни црно-белих - игра, резултат, расположење, али онда се све преокренуло захваљујући грешки младог голмана Поповића.

Чувар мреже Партизана лоше је проценио лет једне дубинске лопте, покушао да је склони главом, али је промашио, успут нехотице закачио Делетића који је стајао на ивици казненог простора.

Грузијски судија Круашвили одмах је, чини се оправдано, показао на белу тачку, а прецизан извођач најстроже казне био је Христодулопулос, који је донео изједначење Анортозису.

Црно-бели су најбољу прилику за ново вођство пропустили у самом финишу првог дела, када је Цур одбранио ударац Урошевића из изгледне ситуације.

Друго полувреме обележила је изразито неквалитетна игра на побе стране. Терен јесте био тежак за игру, захваљујући киши која је падала током већег дела сусрета, али то не може и не сме бити оправдање за бледо издаље црно-белих у наставку.

Истини за вољу, није ни противник био ништа бољи, али како се ближио крај утакмице гости су бивали све офанзивнији, док Партизан није успевао да искористи простор који се отворио на противничкој половини.

У петом минуту судијске надокнаде, Анортозис је могао до шокантног гола, али прави карамбол у казненом простору црно-белих завршен је ударцем поред Поповићевог гола.

Партизан је тако обезбедио друго место у групи и пролеће у Европи - играће бараж за пласман у посмину финала Лиге конференције, а противник ће му бити неко од екипа које су групни део Лиге Европе завршиле на трећем месту.

Гент је победом над Флором 1:0 потврдио прво место у групи са 13 бодова, Анортозис је на крају трећи са 6, естонски тим последњи са 5 освојених бодова.

Жреб за бараж за осмину финала Лиге конференције на програму је 13. децембра у Ниону.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара